Prima pagină » VIDEO Cezar Vizitiu: ”Suntem la un moment de cotitură pentru Botoșani. Numărul mare de infectări nu vine din școală”
Administrație Politică Știri locale

VIDEO Cezar Vizitiu: ”Suntem la un moment de cotitură pentru Botoșani. Numărul mare de infectări nu vine din școală”

 




 

Liderul PMP din municipiul Botoșani, Cezar Vizitiu, candidat la Camera Deputaților, a făcut apel la autoritățile locale și centrale să redeschidă școlile în municipiul reședință de județ. Acesta a precizat că în Iași, deși s-a atins chiar pragul de 4 infectări cu Covid-19 la mia de locuitori, nu s-au închis toate unitățile de învățământ, iar țări precum Germania și Franța, deși au impus chiar și carantină totală nu au închis școlile.

Vizitiu susține că PMP are trei priorități mari: educația, credința și sănătatea.

 

”Suntem la un moment oarecum de cotitură pentru municipiul Botoșani pentru că am inrat în scenariul roșu. Ieri am fost în Iași unde m-am întâlnit cu un profesor de medicină. Mi-au spus că și la Iași s-a depășit de mult limita de 3 infectări la mia de locuitori și acolo sunt copii care merg la școală, nu s-au închis toate școlile. Nu aș putea să știu ce a stat la baza acestei decizii.

Dacă Germania și Franța, două state mai dezvoltate decât România, au decis ca în ciuda infectărilor crescânde ca număr să lase deschise școlile, cred că se poate și în România prin grija autorităților locale”, a declarat Cezar Vizitiu.

 

 


 

Candidatul PMP la Camera Deputaților cere noilor aleși locali învestiți în ultimele zile în funcții să caute cele mai bune soluții pentru copii și părinți.

 

”Facem apel către autoritățile locale proaspăt învestite să măsoare bine, să cumpănească bine pentru că efectele sunt cu adevărat importante. Școlile, din punctul meu de vedere, trebuie să rămână deschise pentru că avem nevoie ca acești copii să meargă la școală, iar părinții să meargă la muncă. Școala online înseamnă un copil închis în casă și un părinte oprit de la muncă.

Pe de altă parte, un copil care merge în mediul online să învețe va dezvolta interes pentru acest mediu și va petrece mai mult timp acolo. Organizația Mondială a Sănătății și organizația Salvați Copiii spun că la nivelul anului 2019 au fost raportate în România peste 4900 de abuzuri ale minorilor în zona online.

Închidem școala pe de o parte, nu îi mai primim pe copii de frica infectărilor, dar îi ducem în mediul online unde pot să dezvolte diverse stări psihologice negative, anxietăți și stări aproape de depresie și nu pot să ajungă la rezultate din punct de vedere al asimilării materiei.

Facem un apel față de autoritățile locale și cele centrale să redeschidem școlile, să asigurăm o mască pentru fiecare dimineață, sunt copii care vine cu o mască două, trei zile.

Aceste școli trebuie dotate cu acele tipuri de bănci care sunt propice cu distanță socială pentru fiecare elev. Pandemia nu este de ieri, are peste jumătate de an și nu am reușit să ne adaptăm.

Există o categorie de copii care nu au acces la internet, tabletă, un computer de calitate. Dacă în Germania, dacă în Franța se merge la Școală se poate și în România. Numărul mare de infectări nu vine din școală. Am auzit de anchete epidemiologice la petreceri private, dar nu în școală”, a completat Vizitiu.

 

Acesta susține că pandemia de Coronavirus ar putea fi o oportunitate pentru reformarea cu adevărat a sistemului de învățământ românesc unde s-a ajuns la o materie foarte încărcată pentru elevi, total anormală.