Prima pagină » Dezastru la PNL! Ce au votat și ce a ieșit: Adăscăliței a primi cele mai multe voturi, dar e pe 3 la Senat 
Politică

Dezastru la PNL! Ce au votat și ce a ieșit: Adăscăliței a primi cele mai multe voturi, dar e pe 3 la Senat 



Comunism? Dictatură? La PNL Botoșani votul membrilor NU contează. Liderii PNL Botoșani din tot județul au votat ieri componența listelor pentru alegerile parlamentare.
Dar de la votul lor la cum s-a stabilit lista la final… distanța este uriașă. 

Degeaba liberalii și-au dat votul pentru anumiți candidați pentru că la final tot șefii care par să conducă dictatorial partidul au ales cine și cum să fie pe listă. 


Pentru Senat votul manifestat liber de către membrii Comitetului Director al PNL Botoșani nu are nicio legătură cu lista finală. 

Spre exemplu, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Botoșani, lista pentru senat va avea următoarea componență: 1 Cristian Achiței, 2 Viorel Iliuță, 3 Monica Adăscăliței, 4 Eusebiu Cilibiu, 5 Radu Lebădă. 

Dar votul liber al liberalilor a avut o altă ordine. 

Astfel, cele mai multe voturi le-a obținut medicul Monica Adăscăliței, care este și director al DSP. Adăscăliței a primit 24 de voturi. Pe locul doi s-a clasat Viorel Iliuță, cu 23 de voturi, iar pe locul 3 a fost Cristian Achiței cu 20 de voturi. Dar podiumul listei finale pentru Senat din partea PNL Botoșani este invers față de numărul voturilor primite de candidați. 

 




Din rândul membrilor PNL Botoșani, Ada Macovei, inspector școlar adjunct, a ridicat această problemă în plenul de ieri, dar a fost lămurită de șefii partidului că nu contează numărul de voturi ci ordinea impusă. 

 

Șefii PNL încearcă să nu ”rupă” partidul în două tabere, cea a vechiului PNL și cea a fostului PDL, astfel că primele locuri la Cameră și Senat să fie împărțite egal, deși împotriva voinței membrilor Comitetului Director al PNL Botoșani. 

 

Ordinea pentru Senat la PNL Botoșani stabilită de conducere:

 

  • Cristian Achiței
  • Viorel Iliuță
  • Monica Adăscăliței

 

Ordinea pentru Senat la PNL Botoșani stabilită prin votul membrilor: 

 

  • Monica Adăscăliței
  • Viorel Iliuță
  • Cristian Achiței

 

 

BOGDAN CALINIUC