Prima pagină » Surse PSD: Anton sau Șlincu, locul 2 la Camera Deputaților. La Senat pe locul 2 Pătrăuceanu 
Politică

Surse PSD: Anton sau Șlincu, locul 2 la Camera Deputaților. La Senat pe locul 2 Pătrăuceanu 



 

PSD își pregătește listele pentru alegerile parlamentare și deși la nivel național anunță că este posibil să se amâna algerile generale, la nivel local a început să pună bannere publicitare pe străzi. 

În urmă cu patru ani, PSD Botoșani a reușit performanța de a lua două locuri din trei la Senat și șase locuri din șapte la Camera Deputaților. 

Pentru 2020 se așteaptă o nouă victorie la scor a PSD la Botoșani, pe fondul unui PNL extrem de slab, deși aflat la guvernare. Singurele necunoscute fiind cât vor ”mușca” din electorat PMP, USR și Pro România+ALDE. 

 


 

Social-democrații botoșăneni știu cine va fi cap de listă atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, respectiv actualul senator Lucian Trufin și fostul ministru Marius Budăi. 

În ceea ce privește locul doi la Senat, surse din PSD susțin că liderii filialei botoșănene îl vor pe Costel Pătrăuceanu, chiar dacă sunt șanse mici pentru PSD să reușească să obțină din nou două posturi de senator. 

Locul doi la Camera Deputaților pare a fi cel mai animat. Acesta revine filialei Dorohoi și cei doi care ar putea să se regăsească pe listă pe locul doi sunt fostul prefect Dan Șlincu, actual director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, și tânăra Cristina Anton, directorul Casei de Pensii. 

Potrivit surselor din PSD Botoșani, Anton are o susținere mai mare atât din partea conducerii județene a PSD, cât și a conducerii filialei din Dorohoi, mai ales că ea este din PSD, pe când Șlincu este ”importat” din PNL, plus că se vrea în continuare ca femeile să aibă o reprezentativitate bună pe lista social-democraților pentru alegerile parlamentare, așa cum a fost în 2016 și când nu mai puțin de trei femei din PSD au devenit parlamentari.