Prima pagină » Flutur și Șoptică, susținere totală din partea premierului Orban
Politică

Flutur și Șoptică, susținere totală din partea premierului Orban

 

Președintele PNL și premierul României, Ludovic Orban, a venit la Botoșani, sâmbătă, pentru susținerea candidaților liberali la alegerile locale din județ. 

Întâlnirea candidaților PNL Botoșani cu Ludovic Orban a avut loc la Parcul de Agrement Cornișa. 

Subiectul drumurilor rapide care lipsesc din zona Moldovei a fost atins de premierul Ludovic Orban la Botoșani, acesta precizând că vor fi construite trei autostrăzi în zona Moldovei, Siret-Ploiești, Bacău-Brașov, și Iași-Târgu Mureș, urmând ca Botoșani să fie conectat cu un drum expres până la Suceava de viitoarea autostradă nord-sud, urmând ca legătura cu autostrada Unirii să fie făcută printr-o bretea la Pașcani. Toate acestea sunt planuri de viitor. 

”Pe toate cele șase tronsoane ale drumului expres, care va avea profil de autostradă, Ploiești – Siret, sunt semnate contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor. Chiar dacă această autostradă nu va trece prin Botoșani, există un proiect de conectare a autostrăzii printr-un drum expres, care să asigure conectarea județului Botoșani la autostrada de pe coridorul 9 paneuropean. … 

De asemenea, mai este un proiect extrem de important pentru dezvoltarea Moldovei, și aici Botoșaniul va beneficia, modernizarea drumului către Târgu Frumos. Acest drum este un punct de legătură foarte important între Botoșani și Iași, care a fost lăsat de izbeliște, iar acum se află într-un stadiu avansat de degradare, dar care vă putem spune că va fi modernizat, fiind în prezent în faza de proiectare”, a declarat Ludovic Orban la Botoșani. 

Premierul României a declarat că primarul Cătălin Flutur va rămâne edil-șef al municipiului Botoșani și după aceste alegeri locale, iar Costel Șoptică va scoate județul Botoșani de sub dominația PSD prin câștigarea funcției de președinte al Consiliului Județean.