Prima pagină » Federovici, Budăi, Trufin, Birta și Huțu deschid lista la CJ pentru PSD. Pe loc eligibil și un specialist în fonduri europene
Administrație Politică

Federovici, Budăi, Trufin, Birta și Huțu deschid lista la CJ pentru PSD. Pe loc eligibil și un specialist în fonduri europene



Social-democrații botoșăneni deschid lista pentru Consiliul Județean cu senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, candidatul partidului la funcția de președinte al CJ.

Între primii patru de pe listă, PSD a încercat să rezolve toate problemele legate de orgoliu în cadrul partidului înaintea alegerilor locale și a au fost incluși și cei doi foști pretendenți la funcția de președinte al CJ Botoșani, respectiv senatorul Lucian Trufin, secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senat, și actualul vicepreședinte al CJ Dorin Birta. Pe locul doi se află fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi.

În timp ce din punct de vedere politic și administrativ numele lui Trufin este legat de investițiile în agricultură, în primul rând în sistemul de irigații, în susținerea programului de tomate și a celui de usturoi, numele lui Birta este legat de asfaltările din partea de Nord-Vest a județului pe drumurile județene.

Alexandra Huțu, șefa de cabinet a Doinei Federovici, care a avut și funcție de conducere în cabinetului fostului prefect Dan Șlincu, este pe locul 5 pe lista pentru CJ, aceasta fiind și fiica primăriței din Vârfu Câmpului, Maria Huțu. Alexandra Huțu este și secretarul general al PSD Botoșani, cel mai tânăr ocupant al acestei funcții, practic al treilea om ca putere în partid.

Din primii 15 de pe lista PSD pentru CJ Botoșani pe locul 8 se află și unul dintre cei mai buni specialiști în atragerea fondurilor europene din județ, Cristian Nistor, directorul Grupului de Acțiune Locală Valea Bașeului de Sus.

De pe lista pentru CJ a PSD lipsesc deputații Tamara Ciofu și Răzvan Rotaru, dar și actualul președinte al CJ Botoșani, Costică Macaleți.

 

 



Candidații PSD pe lista de consilieri județeni:

 

Doina Federovici, senator, jurist

Marius Budăi, deputat, economist

Lucian Trufin, senator, inginer

Dorin Birta, vicepreședinte CJ, licențiat în administrație publică

Alexandra Huțu, consilier parlamentar, master în științe politice

Elena Ramona Guraliuc, medic primar (UPU)

Constantin Pătrăuceanu, om de afaceri, jurist

Constantin Cristian Nistor, director GAL Valea Bașeului de Sus, inginer (singurul specialist în atragerea fondurilor europene)

Cristina Breșug, administrator societate comercială, inginer

Gabriel Galan, administrator, Master în management și audit în administrație și afaceri

Constantin Dan Deleanu, consilieri OCPI, economist

Andron Țâmpău, primar Bucecea, medic veterinar

Cătălin Cristian Olaru, director general, economist

Galia Hrimiuc, director Școala Leon Dănăilă Darabani, profesor

Sergiu Marian, profesor