Prima pagină » Medicii Tamara Ciofu și Dana Lăzăruc, economiștii Andronachi și Buhăianu, profesoara Vicol, numele grele ale PSD pentru CL
Administrație Politică

Medicii Tamara Ciofu și Dana Lăzăruc, economiștii Andronachi și Buhăianu, profesoara Vicol, numele grele ale PSD pentru CL



PSD Botoșani propune o listă pentru Consiliul Local al municipiului reședință de județ, unde a avut majoritatea în ultimii pantru ani și câteva luni, deschisă de candidatul social-democrat la funcția de primar al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Cele mai importante nume pe lista de consilieri locali ai PSD sunt reprezentate de medici, economiști și profesori.

Astfel, medicul pediatru Tamara Ciofu, care a asigurat consultații on-line pe timpul stării de urgență din cauza Coronavirus, este cel mai ”greu” nume de pe lista PSD pentru Consiliul Local al municipiului Botoșani.

Ciofu este un social-democrat desăvârșit și a avut mai multe proiecte de dezvoltare pentru comunitatea locală în ultimii ani, inclusiv o grădiniță pentru copii cu dizabilități, proiecte de integrare a grupurilor de persoane vulnerabile. De asemenea, Tamara Ciofu este cea care a demarat proiectul de construire a noului spital municipal.

Apoi, medicul stomatolog Dana Lăzăruc este unul dintre doctorii dentiști implicați în educarea copiilor privind importanța spălatului pe dinți, voluntar, în mediul rural. Dana Lăzăruc este unul dintre profesioniștii noii generații de stomagologi din Botoșani și atrage în Botoșani clienți din Iași și Suceava, dar și din străinătate.

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv, este un alt nume greu de pe lista PSD pentru Consiliul Local, alături de viceprimarul Marian Murariu și de profesorul Daniela Vicol, unul dintre dascălii de renume din Botoșani.

 



Primii 15 candidați la Consiliul Local Botoșani:

 

Andrei Cosmin – Ionuț, viceprimar inginer diplomat

Ciofu Tamara – Dorina, Medic, deputat Medic pediatru

Lupașcu Costel, Deputat, Jurist

Buhăianu Bogdan Ciprian, Director General, Economist

Magdalena Mircea – Andrei, Șef Agenția Teritorială N- -ANRSC, Jurist

Murariu Marian, Viceprimar, Inginer

Buliga Marius, Administrator, Profesor

Lăzăruc Dana, Medic stomatolog

Tanasă Mihail – Gabriel, Inginer geodez

Bosovici Călin – George,  Inginer

Vicol Daniela, Profesor

Rogojinschi Marius-Petru, Actor

Andronachi Viorica, Pensionar, Economist

Taielup Petru, Tehnician

Diaconu Silvia Carmen, Profesor