Prima pagină » Își consolidează poziția în piață! Producătorul de lactate Five Continents Group se mențin la o cifră de afaceri de 70 milioane lei 
Economic

Își consolidează poziția în piață! Producătorul de lactate Five Continents Group se mențin la o cifră de afaceri de 70 milioane lei 



 

 

În timp ce multinaționalele din domeniul lactatelor încep să închidă din fabricile cumpărate în România, fabricile locale își consolidează poziția câștigată cu eforturi enorme în fața concurenței străine. 

Procesatorul de lapte din comuna Răchiți, județul Botoșani, compania Five Continents Group, a reușit și în 2019 să se mențină la o cifră de afaceri de circa 70 milioane lei, potrivit www.zf.ro., rulaj avut și în 2018. 

Asta arată o consolidare pe piață la nivel național în ciuda concurenței uriașe din toate punctele de vedere venită de la multinaționale și de la importurile de produse lactate. 

 



 

”Compania este controlată de cinci antreprenori care au participaţii egale. Acţionarii companiei sunt Cătălina Chirilă Boldea, Eduardo Khalil, Liana Grecu, Hani Khalil şi Tonino Chirilă Boldea, conform celor mai recente date de la Registrul Comerţului. Anul 2018 a fost cel mai bun an ca nivel al businessului pentru compania înfiinţată în urmă cu aproximativ 16 ani, ce a ajuns anul trecut la un număr mediu de 138 de angajaţi”, precizează Zf.ro.

Five Continents Group este unul dintre principalii cumpărători de lapte de la fermierii din județul Botoșani și în ultimii ani a investit milioane de euro în extinderea capacității de producție și a gamei de produse proprii.