Prima pagină » Budăi pune PSD pe poziție de forță înaintea viitoarelor negocieri cu ALDE și Pro România
Politică

Budăi pune PSD pe poziție de forță înaintea viitoarelor negocieri cu ALDE și Pro România

deputat Marius Budai, presedintele Comisiei Buget Finante Banci
deputat Marius Budai, presedintele Comisiei Buget Finante Banci

Deputatul Marius Budăi, al doilea om ca influență din PSD Botoșani, a făcut declarații care pun filiala locală pe o poziție de forță înaintea viitoarelor negocieri cu ALDE și Pro România pentru o posibilă alianță atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare. 

Budăi a declarat că nu este nimic sigur în momentul de față și că este chiar posibil ca PSD Botoșani să nu fie printre filialele care va candida la locale în alianță cu ALDE sau Pro România. 

Cele mai multe declarații de susținere a unei astfel de alianțe au venit din partea ALDE Botoșani, în timp ce Pro România a fost extrem de rezervată.

 



 

 

 

”Nu este stabilit încă. Am spus foarte clar, candidatul la Primăria Botoșani este Cosmin Andrei, iar la Consiliul Județean încă nu este hotărât(n.r.: posibilii candidați la președinția CJ ai PSD sunt senatorul Lucian Trufin și Dorin Birta, actualul vicepreședinte CJ)”, a declarat Marius Budăi.

În cazul unei eventuale alianțe pentru alegerile locale între PSD, ALDE și Pro România situația de la Botoșani este una extrem de dificilă deoarece între cele trei formațiuni politice rivalitatea este una care cu greu poate fi trecută cu vederea pentru a se putea ajunge în urma unor negocieri la liste comune. 

După plecarea din PSD, liderul Pro România Botoșani, deputatul Mihaela Huncă, a devenit dușmanul numărul unu al social-democraților, chiar dacă PNL ar fi trebuit să ocupe prima poziție. Declarațiile din ambele tabere, PSD și Pro România fiind, la Botoșani, mai mult decât dure. 

Apoi, între PSD Botoșani și familia Florin și Roxana Țurcanu, cea care conduce ALDE Botoșani, există niște declarații care cu greu pot fi trecute cu vederea pentru a se putea ajunge la un compromis politic pentru un interes de moment.