Prima pagină » După 20 de ani de muncă în Italia, s-au întors acasă și au investit într-o fermă de bovine. Acum livrează la domiciliu produse proaspete FOTO
Agricultură Economic

După 20 de ani de muncă în Italia, s-au întors acasă și au investit într-o fermă de bovine. Acum livrează la domiciliu produse proaspete FOTO

Au muncit 20 de ani în Italia, au trei copii, dar de un an s-au întors acasă pentru a investi în propriul business și pentru a munci în țara lor.

Familia Alina și Mario Porumb deține o fermă de bovine în satul Joldești, comuna Vorona, undeva la peste 50 de capete de bovine care are numele ”La Mucca Bianca”. 

Au muncit în Italia, muncesc și în România poate chiar mai mult pentru că cei doi soți Porumb s-au întors în urmă cu un an și au investit într-o fermă de bovine și câteva hectare de teren agricol. 

 

 



 

 

”Ne-am săturat să stăm departe de casă. 20 de ani … ne-am săturat. Chiar nu mai puteam și am decis să ne întoarcem definitiv acum doi ani”, a declarat Mario Porumb

În cei 20 de muncă în Italia, soții Porumb au investit în Joldești cumpărând câteva terenuri agricole și investesc în continuare pentru a avea o fermă cât mai rentabilă cu animale crescute cât mai bine. 

Toate vacile fermei ”La Mucca Bianca„ sunt cumpărate de la o fermă din Târgu Mureș. Una dintre bovinele de lapte deținute de familia Porumb a fost premiată la un târg agricol organizat de Primăria Vorona, având o producție de lapte de peste 40 litri per zi. 

”Avem premianta, dar și celelalte exemplare sunt foarte bune, cu producții care se apropie de premiantă. Noi ducem laptele la un procesator din Bucecea și avem cel mai gras lapte livrat acolo”, a spus Mario Porumb

 




Restricțiile de circulație impuse de pandemia de Coronavirus au adus modificări și în business-ul familiei Porumb. Ferma ”La Mucca Bianca” a început să facă livrări directe în Botoșani, de la lapte proaspăt, la smântănă strânsă direct de pe oalele puse la prins, la caș de vacă și brânză de vacă sărată. 

TOATE la prețuri de producător. 

În timp ce Mario Porumb se ocupă cu munca grea din fermă, Alina Porumb este cea care pregătește produsele pe bază de lapte de vacă pentru a putea fi livrate la oraș. 

Produsele familiei Porumb din ferma „La Mucca Bianca” sunt vândute și prin intermediul grupului ”Producători Locali”, la numărul de telefon 0724138090, dar și prin mesaj în privat Alinei Porumb pe contul său de Facebook .