Prima pagină » Producătorul de fire Rolana Tex se redeschide de luni la 50% din capacitate. 150 de salariați testați pentru Coronavirus 
Economic

Producătorul de fire Rolana Tex se redeschide de luni la 50% din capacitate. 150 de salariați testați pentru Coronavirus 

A doua cea mai mare companie din județul Botoșani după cifra de afaceri, producătorul de fire textile Rolana Tex, își va relua activitatea de luni dar la 50% din capacitatea de producție. 

 

Agnes Holca, managerul general al Rolana Tex, a declarat că din cele patru schimburi vor fi repornite doar două și se va lucra doar cinci zile pe săptămână. 

Repornirea producției va fi făcută cu respectarea tuturor recomandărilor sanitare din această perioadă.

 

 

 



 

”Luni vom relua activitatea, dar până atunci, în zilele de miercuri și joi am testat pentru Coronavirus toți salariații care vor reveni în activitate de luni. Nu am avut niciun caz confirmat pozitiv”, a declarat Agnes Holca.

Tuturor salariaților Rolana Tex le va fi măsurată temperatura corpului la intrarea la program, iar în interior vor fi aplicate toate măsurile pentru sporirea igienei. 

Totodată, Rolana Tex a comandat și un tunel dezinfectant prin care vor trece salariații care vor reporni de luni producția companiei. 

Repornirea producției la Rolana Tex reprezintă o veste bună pentru salariații acestei companii, dar și pentru ai firmelor care prestau servicii de transport marfă și persoane, însă și pentru autorități deoarece producătorul botoșănean de fire va scoate din șomaj tehnic direct și indirect câteva sute de salariați și este unul dintre marii contributori la buget.

De asemenea, și compania DoroTex își va relua activitatea de luni la capacitate de 100%.