Prima pagină » ”Cumpărați ceva de la magazinul de cartier, este român ca și dumneavoastră”. Un tânăr din Botoșani a creat un grup pe Facebook doar pentru producătorii locali
Agricultură Economic

”Cumpărați ceva de la magazinul de cartier, este român ca și dumneavoastră”. Un tânăr din Botoșani a creat un grup pe Facebook doar pentru producătorii locali

Trăim un moment în care este mai multă nevoie ca oricând să consumăm produsele din județul și din țara noastră.

 

Este vital pentru economia locală ca banii botoșănenilor să meargă spre producătorii locali direct și nu prin intermediul lanțurilor internaționale de hipermarketuri.

 

În primul rând produsele alimentare de la producătorii locali sunt mai ieftine la ei și la magazinele lor sau chiar cele locale decât în hipermarketuri, apoi, cumpărat de la producători sau magazinele lor aceștia au o marjă mai mare de profit, pe când produsele locale comercializate prin rețelele de retail nu fac altceva decât să aducă profitabilitate în procent cu două cifre lanțului internațional de magazine. 

 

 

 

 

 

Un tânăr din Botoșani a creat pe grup de Facebook, Producători Locali, doar pentru producătorii locali, de la cei mai mici care pot să vândă doar câteva produse proaspete din ferma proprie, până la fabricile mari care generează sute de locuri de muncă și foarte multe venituri la buget. 

 

Emanuel Corduneanu, tânărul botoșănean care a sărit voluntar în sprijinul producătorilor locali, a făcut apel la fiecare botoșănean să consume cât mai multe produse alimentare din județul nostru. Pe lângă faptul că sunt mai proaspete și mai ieftine decât în hipermarket, impactul economic este unul major pe plan local, iar calitatea produselor locale direct din ferme sau de la fabricile locale care produc din produse naturale are un efect benefic pentru sănătatea consumatorilor. 

 

”Cumpărați ceva de la magazinul de cartier, este român ca și dvs. Puteți da fuga până într-un magazin unde se lucrează manual, de aici puteți purta cu  mândrie o iie , face parte din istoria neamului Românesc. Vă puteți îndulci cu dulciuri specifice românești gustul de altădată: cozonac , ciocolată, miere de albine naturală, șerbet ș.a.m.d. toate făcute de producători locali. Puteți încerca și preparatele din carne , gustul, mirosul de afumătură, totul natural ce poate fi mai bun?

Dacă vă este poftă să gustați un vin bun și România are vinuri naturale: vin alb frăguță , căpșunică, zmeurică și orice alte soiuri vă recomandă cu drag producătorii.

Câte nu avem noi în țărișoara noastră mică? Merită promovate! Trebuie urgent tras un semnal de alarmă!!! Dacă în fiecare județ ar fi măcar o persoană preocupată să facă ceva în acest sens, economia ar crește, am mânca mai bine, mai sănătos ar fi o șansă pt fiecare dintre noi pentru a se reinvesti în producția de larg consum iar toate acestea ar revitaliza economia. Mărfurile ar putea deveni mai ieftine și mai bune iar marele câștig este acela că banii ar rămâne în țară!!!

Pentru a evolua am nevoie de fiecare dintre dvs pt a reuși sa fac ceva în acest demers al meu. Nu vreau să promit , încerc!!!

Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut răbdare să citiți acest text al meu până la capăt.”, a postat Emanuel Corduneanu pe grupul de Facebook Producători Locali. 

Carne de miel, caș de oaie, caș ce capră, caș de vacă, brânză de vaci, ouă, legume și fructe, carne de pasăre, carne de porc și vită, legume din sere și solarii, borcane cu dulceață sau murături, cașcaval de la producătorii locali renumiți, preparate din carne care au doar carne, prăjituri, vin și țuică, miere de albine, unt, pește, conserve, siropuri, cozonaci, toate produse în Botoșani sunt promovate de Emanuel Corduneanu pe grupul Producători Locali

Intrați și cumpărați pentru a susține economia locală!