Prima pagină » Nemții de la LIDL vor să cucerească orașul: au depus actele pentru încă 3 magazine
Economic

Nemții de la LIDL vor să cucerească orașul: au depus actele pentru încă 3 magazine

LIDL vrea să fie rețeaua dominantă în comerțul modern din municipiul Botoșani și după ce și-au relocat magazinul au mai depus acte pentru încă trei noi unități pe care vor să le deschidă în oraș. 

Trei noi magazine vor să deschidă nemții de la LIDL în următoarea perioadă în municipiu Botoșani și pentru asta au și obținut trei certificate de urbanism pentru fiecare zonă în parte. 

Viceprimarul Marian Murariu spune că aceste investiți vor descongestiona traficul din municipiul Botoșani deoarece până acum LIDL, Kaufland și Carrefour erau toate trei în aceeași zonă și asta crea ambuteiaje în fiecare week-end și la sărbători. 

 

 



 

 

”Pentru LIDL s-au emis trei certificate de urbanism. Cel mai mare este lângă Alfaland, unde va fi un proiect mai mare dezvoltat pe 20.000 de metri pătrați care aparțin la doi proprietari. Zona este una cu un potențial mare, mai ales după ce vor fi date în folosință și blocurile ANL de peste drum de Alfaland și mai ales că municipalitatea mai are acolo teren pe care poate dezvolta în viitor proiecte”, a declarat viceprimarul Marian Murariu

 

Un alt certificat de urbanism a fost emis pentru construcția unui magazin LIDL pe locul actualei fabrici Rapsodia Conf. În acest caz există o promisiune de vânzare la Notariat, există depusă o documentație și dacă va fi aprobată în Consiliul Local se va face tranzacția, ceea ce ar duce la construirea unui LIDL și a două sau trei blocuri de locuințe. 

 

 



 

 

De asemenea, LIDL mai are o proprietate pentru care a solicitat certificat de urbanism, respectiv un teren pe Bulevardul Mihai Eminescu, în spate la fosta fabrică de înghețată IBA. Au mai fost două solicitări pentru această proprietate, dar abia la a treia cerere s-a emis certificatul de urbanism. 

 

”S-a emis certificatul de urbanism la a treia solicitare deoarece la primele două solicitări au prezentat accesul doar din Bulevard, iar acum au găsit o nouă proprietate pe care să o achiziționeze și să permită accesul și din strada Petru Rareș. Asta ar însemna ca accesul să fie făcut prin Bulevardul Eminescu și ieșirea să fie prin Petru Rareș. Acolo proprietarii de case din zonă s-au asociat într-o asociație și se împotrivesc construirii magazinului din cauza volumului de trafic. Vom vedea cum se schimbă situația cu această modificare de acces și prin Petru Rareș”, a precizat viceprimarul Marian Murariu. 

 

LIDL are acum un singur magazin, pe care l-a relocat de lângă Carrefour și Kaufland și l-a mutat lângă Pompieri, pe Împărat Traian. Carrefour are un singur hipermarket, dar și patru supermarketuri, iar Kaufland lucrează acum la al doilea hipermarket, pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea spre Iași.