Prima pagină » VIDEO Un senator PSD de Botoșani dă de pereți cu șefii de la București: ”Am pierdut voturi din cauza CEX. CEX-ul dă jos guverne, premieri și miniștri”
Administrație Politică

VIDEO Un senator PSD de Botoșani dă de pereți cu șefii de la București: ”Am pierdut voturi din cauza CEX. CEX-ul dă jos guverne, premieri și miniștri”

Senatorul botoșănean Lucian Trufin a avut un discurs mai mult decât acid la adresa liderilor naționali ai partidului care se reunesc în CEX-ul PSD și care au luat decizii în perioada în care partidul a fost la putere. 

În Conferința Județeană a PSD Botoșani în care s-au stabilit delegații la alegerile de la nivel central din partid, Trufin a susținut un discurs extrem de dur față de șefii de la București ai PSD, primul de acest fel după foarte mulți ani la Botoșani. 

Trufin le-a spus colegilor săi că dorința social-democraților este aceea de a primi votul botoșănenilor la alegerile locale, județene și parlamentare din acest an și că votul va veni în funcție de cât de mult s-au implicat pesediștii în dezvoltarea comunităților locale. 

 

 



 

 

”Vom câștiga alegerile locale? Ne vor alege botoșănenii? Eu cred că da! De ce? Pentru că suntem o echipă puternică, mare și unită, iar în organizația noastră avem oameni puternici, de valoare. Dar oare este de ajuns? Și vă adresez întrebarea din cauza realităților cu care ne confruntăm. Suntem în Opoziție. PNL schimbă tot, inclusiv legile electorale, alegerea primarilor din două tururi, alegerea președintelui CJ din rândul consilierilor județeni. Președintele Iohannis vrea să-și vadă visul îndeplinit, fără pesediști în funcții publice. Și mai vrea ceva, vrea anticipate. 

Vă propun să analizăm. 

Suntem în opoziție. Cine din această sală se gândea în 2017, 2018 și până la alegerile din 2019 că vom ajunge în opoziție? În opoziție după un program de guvernare bun, după implementarea a 70% din program, după măsuri bune și foarte bune pentru români, după creșterea veniturilor românilor, după creșterea economiei naționale și cu investiții importante în fiecare localitate din această țară? După toate acestea astăzi suntem în opoziție. Asta înseamnă că am făcut și greșeli, pe care trebuie să le identificăm și să nu le mai repetăm. Analiza să o facem acum, cât suntem în opoziție”, a declarat senatorul Lucian Trufin

 

 



 

 

 

Acesta a precizat că PSD a pierdut voturi la Botoșani nu pe neimplicarea membrilor locali în comunitățile locale sau pentru delăsarea în campanie, ci doar din vina șefilor de la București care au luat decizii proaste pentru partid. 

”Eu cred că nu noi am pierdut voturi aici în județul nostru, nu noi pe nemunca noastră, ci pe deciziile CEX-ului național, decizii care ne-au impus oameni, candidați chiar dacă știam din start că vom fi perdanți. CEX-ul național și-a arătat limitele. Nu mai merge așa. De patru ani aud și auzim că CEX-ul face și desface, CEX-ul dă jos guverne, premieri și miniștri. A venit vremea să le spunem celor de la București, și cred cu tărie acest lucru, că noi știm mai bine ce avem de făcut și unde ne îndreptăm și avem oameni valoroși în această organizație care știu să o facă, să ne reprezinte, știu să ceară mai mult pentru județul nostru și mai puțin pentru acei conducători din CEX-ul național care se tot rotesc”, a completat Lucian Trufin

Senatorul botoșănean a precizat că îl va propune pe deputatul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, să facă parte din noul CEX de după alegerile de la nivel central pentru a reprezenta PSD Botoșani alături de senatorul Doina Federovici, președintele filialei locale. 

 

 



 

 

&nbsp