Prima pagină » Unde calatorim in zilele libere 2020
Știri locale

Unde calatorim in zilele libere 2020

Care sunt destinatiile de top din Romania in anul 2020 pentru toate bugetele. Cum putem sa unim concediile cu zilele libere.

 

2020 va fi un an „bogat” in minivacante pentru romani. Vestea e cum nu se poate mai buna, dar ce faci cu atata timp liber? Avem cateva sugestii de evadare, 7 locuri speciale din Romania catre care chiar merita sa fugi pentru a-ti reincarca bateriile.

Romanii beneficiaza de 15 zile libere in 2020, iar 11 pica in timpul saptamanii. Vestea si mai buna este ca 7 dintre acestea sunt legate de weekend. Zile-libere.com te ajuta sa iti planifici minivacantele cu cateva sugestii de locuri din Romania pe care ar fi si pacat sa nu le vezi profitand de zilele libere de la stat.

Tot romanul fuge, in weekendurile prelungite, la munte sau la mare, in functie de sezon. Pe langa destinatiile „clasice”, Romania are o multime de alte locuri care poate nu se bucura de atentia pe care o merita. 1. Viscri (judetul Brasov) este o localitate care a devenit cunoscuta mai ales datorita printului Charles al Marii Britanii, care si-a cumparat aici o proprietate si care lauda acest mic satuc transilvanean de cate ori are ocazia. Trebuie sa vezi cu ochii tai minunatiile acestui loc conservat, parca, in medievalitate, care a reusit sa-si pastreze autenticitatea pura, nealterata de nevoia de modernizare.

2. Muntii Rodnei, cu magnifica lor Cascada a Cailor, cea mai mare din Romania, sunt o alternativa atunci cand Valea Prahovei e plina pana la refuz. La cascada ajungi din Borsa fie cu telecabina, fie pe jos, daca esti echipat corespunzator.

3. Delta Dunarii e suficient de mare pentru toata lumea si ramane locul perfect pentru cateva zile de relaxare in natura, departe de haosul orasului si de problemele lui.

4. Manastirile din Neamt sunt un leagan de liniste, credinta si traditie si poate nu sunt atat de aglomerate ca acelea din Suceava. In plus, ai ocazia sa „tragi” la Hanul Ancutei din povestea lui Mihail Sadoveanu, care este la aproximativ 30 de kilometri de ele.

5. Lacul Rosu si Cheile Bicazului sunt probabil una dintre cele mai pitoresti zone din Romania, cu o salbaticie a naturii care aproape iti da o senzatie de triumf cand te gandesti la ce ai lasat in urma in oras. Iar daca ajungeti acolo toamna, vi se va umple sufletul de culoare si de frumos.

6. Focul Viu se gaseste in Subcarpatii Buzaului, langa satul Terca (judetul Buzau). Acolo flacarile izbucnesc pur si simplu din pamant, atunci cand gazele naturale emanate prin fisurile scoartei terestre se aprind la contactul cu razele solare.

7. Canionul 7 Scari reprezinta o oaza de liniste la baza versantului din muntii Piatra Mare, in judetul Brasov. Cele sapte trepte, cu inaltimi cuprinse intre 2,3 si 15 metri, se transforma in cascade debitul paraului Sapte Scari este suficient de mare, iar spectacolul merita vazut macar o data in viata.