Prima pagină » Huncă acuză PSD că județul Botoșani a pierdut 7,9 milioane lei, bani care trebuiau investiți în barajul de la Vârfu Câmpului
Administrație Politică Știri locale

Huncă acuză PSD că județul Botoșani a pierdut 7,9 milioane lei, bani care trebuiau investiți în barajul de la Vârfu Câmpului

imagine Google Earth
imagine Google Earth

Deputatul Mihaela Huncă, coordonatorul Pro România Botoșani, a acuzat fosta Guvernare PSD că deși a avut bani pentru a realiza o parte din investiția care trebuie făcută la construirea barajului de pe Siret din zona Vârfu Câmpului nu a făcut nimic.

Este vorba despre acumularea de apă de la Vârfu Câmpului, proiect început de trei decenii, și care ar urma să fie inclusiv sursă de apă pentru municipiul Botoșani.

Mihaela Huncă își acuză foștii colegi din PSD că nu au fost în stare să facă o investiție de 7,9 milioane lei deși Parlamentul a alocat acești bani.

 

 



 

 

”Acumularea de apă de la Vârfu Câmpului ar rezolva alimentarea cu apă a aproximativ 20 de comune din județul Botoșani și județul Suceava. Am făcut de două ori adresă interpelare către Ministerul Apelor și Pădurilor pentru că au răspuns abia la a doua adresă. Nu am vești foarte bune. Se spune că din banii alocați anul trecut în 2019, aprobați în Parlamentul României, pentru execuția unui contracanal pe o lungime de 2,5 kilometri, 7,9 milioane lei, dar din păcate acest canal nu a fost realizat. Ceea ce m-a întristat mai mult este că nici măcar nu s-au făcut demersuri pentru obținerea unor avize. Și voi face adrese oficiale și rog, pe această cale, CJ Suceava și CJ Botoșani să realizeze demersurile pentru obținerea avizelor și mă voi adresa Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, pentru obținerea unui aviz în ceea ce presupune impactului asupra mediului. Un guvern care avea ca termen finele anului 2019, care a avut alocată suma, pur și simplu nu a dus la realizarea acestei investiții pentru a rezolva o problemă importantă pentru Botoșani și Suceava. Știm foarte bine că în județul Botoșani oamenii din acele comune se confruntă cu perioade de secetă în care uneori depind de niște cisterne cu apă aduse de autorități. Aș vrea să ni se spună care au fost motivele pentru care nici măcar acel canal”, a declarat deputatul Mihaela Huncă.