Prima pagină » Panouri solare ultra-ieftine, realizate din… cutii de bere
Știri locale

Panouri solare ultra-ieftine, realizate din… cutii de bere

Lumea e în continuă schimbare, din păcate nu întotdeauna în bine. Migraţia grosului bazei de producţie spre Asia face ca forţa de muncă europeană şi nord-americană să se vadă din ce în ce mai puţin şi mai “economic” utilizată iar, ca o consecinţă directă, nivelul de trai începe să şchioapete pretutindeni în aceste părţi ale lumii.

 

În plus, România s-a ales, în cei 20 de ani de combinaţie între o falsă democraţie şi un mix de capitalism de cumetrie şi din cel sălbatic, cu o economie al cărei volum şi specializare pot fi puse sub semnul întrebării.

Cu excepţia industriei auto şi a unor rare excepţii de produse înalt tehnologizate, mărfurile româneşti înglobează prea puţină plusvaloare, cu rezultatul firesc al unor câştiguri mai mici. În termeni macroeconomici, producem puţin şi ieftin.

Ca atare, calitatea vieţii majorităţii oamenilor, deşi are un potenţial înalt dat de libertatea pieţei şi de facilitatea accesului la cele mai noi tehnologii, are de suferit masiv în realitate din pricina derivei economice şi sociale care rezultă în insuficienţa banilor necesari asigurării fie şi unui trai decent.

În aceste condiţii, aşa cum am mai scris, una din soluţiile identificate de un număr semnificativ de oameni pentru a face faţă presiunii acestor vremuri a fost şi este mutarea de la oraşe la ţară, eveniment soldat cu reducerea semnificativă a cheltuielilor. Continui să cred că aceasta e o abordare corectă, în pofida unor comentarii critice la unele articole anterioare pe teme similare.

Una din cele mai scumpe componente ale traiului modern este energia, ale cărei facturi ne încovoaie financiar pe cei mai mulţi dintre noi. Dar, dacă ne mutăm la ţară, vom dori să avem măcar parţial, în casă, confortul de la oraş. Aceasta înseamnă de multe ori facturi ridicate la energia electrică.

Haideţi să vedem în continuare câteva soluţii pentru a mai reduce aceste facturi.

Citeste continuarea pe Financiarul.ro