Prima pagină » 480.173 euro din fonduri europene pentru asfalt, parc și loc de joacă într-un cartier mărginaș din Botoșani
Administrație Știri locale

480.173 euro din fonduri europene pentru asfalt, parc și loc de joacă într-un cartier mărginaș din Botoșani

strada Adrian Adamiu, municipiul Botosani
strada Adrian Adamiu, municipiul Botosani

Primăria Botoșani a anunțat că a accesat un proiect cu finanțare europeană prin care un cartier mărginaș, considerat zonă defacorizată, va fi modernizat.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că orice finanțare europeană este benefică pentru municipiu și economia locală și, așa cum ne-a obișnuit, numărul de proiecte cu finanțare europeană care încep să fie deblocate pentru Botoșani este mare și se ridică la peste 80 milioane euro.

Administrația Flutur a scris proiecte europene pe toate axele posibile pentru Botoșani, problema a fost la nivel central unde vechea guvernare a blocat finanțările europene pentru municipiu.

 




 

480.173 euro a reușit administrația Flutur să atragă prin proiectul ”Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate – amenajare zonă recreere str. Adrian Adamiu FN în municipiul Botoșani”.

 

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității urbane marginalizate ”Condacia”/ZUM1 – Calea Națională-Adamiu din municipiul Botoșani, pritr-o abordare complexă, reprezentând un prim pas în rezolvarea problemelor infrastructurale, sociale și economice concentrate în această zonă defavorizată și marginalizată. Proiectul își propune amenajarea atât a unui părculeț public, care să cuprindă zone de relazare, precum și spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, astfel încât comunitatea să beneficieze de îmbunătățirea condițiilor spațiilor exterioare, diminuarea nivelului de poluare în vederea încurajării participării cetățenilor la activitățile sociale, culturale și educative, cât și reabilitarea și modernizarea străzii Adrian Adamiu, tronson 2, la nivel de carosabil și trotuare, promovând astfel incluziunea socială a populației marginalizate.

 




 

 

Amenajarea până la finalul anului 2021 a unui părculeț în suprafață de 990 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde și alei pietonale, la standarde moderne și sigure de funcționare.

Facilitarea până la finalul anului 2021 a accesului pentru minimum 600 de persoane, locuitorii din zonă, la activități sportive și recreaționale în vederea reducerii gradului de marginalizare a acestora.

Reabilitarea și modernizarea până la finalul lui 2021 a Tronsonului 2 str. Adrian Adamiu în suprafață de 347,1 mp în vederea îmbunătățirii condiției infrastructurii stradale/pietonale a comunității defavorizate ”Condacia” din municipiul Botoșani.

Din 600 de persoane din acest cartier, 42 sunt de etnie rromă, adică 7% din total.