Prima pagină » VIDEO-FOTO Seară de senzație: vinuri nobile, degustători profesioniști, cheff bucătar și un restaurant de 5 stele 
Știri locale

VIDEO-FOTO Seară de senzație: vinuri nobile, degustători profesioniști, cheff bucătar și un restaurant de 5 stele 

Evenimentul începutului de week-end a fost, fără nicio îndoială, degustarea de vinuri de la Restaurantul Indigo, noul restaurant al Pensiunii Casa Lux, organizată în colaborare cu ArtechWine a îndrăgitului somelier Daniel Haidarli. 

Vineri, 55 de persoane au participat la degustarea de vinuri Tenuta Ulisse. 

Datele tehnici îmbinate cu poveștile despre vinuri cum doar Daniel Haidarli știe să le spună s-au combinat cu ospitalitatea echipei Casa Lux și cu talentul cheff-ului Petronela Ciubotaru. 

Vinurile Tenuta Ulisse au fost combinate cu brânzeturi, scoici Saint Jacques, cu poveștile lui Daniel Haidarli și a invitaților săi, Horia Hasnaș, membru în echipa națională de degustători în orb și autorul cărții Oamenii Vinului, și profesorul universitar Gheorghe Crăciunescu, președintele de onoare a Organizației Degustătorilor Autorizați din România. 

 

 



 

Daniel Haidarli le-a descris celor 55 de pasionați de vinuri și de bucate alese modalitățile în care de la fiecare soi de struguri s-a ajuns la vinul îmbuteliat cu care aceștia au fost serviți. 

De asemenea, cei interesați au putut adresa întrebări despre vinurile degustate, despre diferențele dintre soiuri și modalitățile de prelucrare, dar și despre diferențele dintre spumante, spumoase, Șampanie și Prosecco. 

 

”Trebuie să îi recunoaștem lui Daniel niște merite. El este cel care a creat prin pasiunea pe care o are, prin puterea lui de selecție. Nu știu dacă se știe în Botoșani, că omul acesta face mii de kilometri pe lună, alergând nu numai în țară, ci și afară. Este omul pe care îl vedeți astăzi în Botoșani și pentru că aude că este un târg de vinuri undeva în Timișoara se duce până Timișoara și se întoarce în aceeași noapte la Botoșani pentru că are treabă. Este un pasionat și un luptător în sensul bun al cuvântului. Faptul că a reușit să creeze această echipă, pentru că văd același figuri care deja îmi sunt familiare fiind la a treia prezentare în Botoșani, și deja pot să spun că am mai mulți prieteni, nu doar pe Daniel aici în Botoșani”, a declarat Horia Hasnaș, tatăl acestuia fiind din Botoșani. 

 

Cheff Petronela Ciubotaru a fost alături de Daniel Haidarli pentru a prezenta fiecare fel de mâncare gătit la Casa Lux pe măsura vinurilor prezentate. 

 

Evenimentul de vineri a fost organizat de ARTECH WINE și RIFCO Trading, importatorii și distribuitorii vinurilor de la Tenuta Ulisse din Abruzzo Italia, împreună cu Restaurantul Indigo, cel mai nou restaurant al Pensiunii Casa Lux