Prima pagină » 7 moduri prin care sa economisim energia electrica
Economic Știri locale

7 moduri prin care sa economisim energia electrica

Este aproape imposibil sa ne imaginam lumea pe care o stim noi astazi fara energie electrica.  Chiar daca nu putem trai fara ea, exista si un pret pe care-l platim. Poate nu noi direct, insa planeta pe care tram cu siguranta o face. Pentru producerea energiei electrice trebuie sa ardem carbuni, gaze naturale si petrol. Intradevar, exista si solutii alternative, dar acestea inca nu au o raspandire foarte mare. Prin metodele conventionale de obtinere a energiei electrice (aici ma refer la ardere), emitem o cantitate insemnata de dioxid de carbon in atmosfera, ceea ce influenteaza mediul in care traim.

 

 

Pe langa impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator, exista si un impact direct asupra noastra. Acela ca o sa primim o factura mult mai mare. Chiar daca in prima faza nu realizam ce economii putem face, trebuie sa te gandesti pe termen lung si sa faci un calcul pe o perioada de cel putin un an.

Partea buna este ca avem destule metode de economisire a energiei electrice, dupa cum mentioneaza si site-ul https://economisestepentrutine.ro. Iata care sunt cele mai usor de aplicat, dar care ne vor ajuta sa ne diminuam factura la energia electrica.

1. Schimbati vechile becuri

Becurile sunt economice sau cele LED sunt foarte ieftine. Mai ales daca sunt la reducere, o sa platesti chiar si sume derizorii. In schimb, factura ta va scadea considerabil inca din prima luna.

2. Electrocasnice A++ sau A+++

Nu trebuie sa te pui sa-ti schimbi acum toate electrocasnicele din casa. Insa daca ai de gand sa faci o noua achizitie, atenite la clasa energetica. Ea trebuie sa fie de cel putin A++.

3. Scoate tot din priza

Daca nu o sa locuiesti mai multe zile in casa/ apartament, scoate tot din priza. Eventual cumpara-ti prelungitoare cu intrerupator (acel buton rosu care deconecteaza aparatele de la energia electrica)

4. Atentie la frigider

Frigiderul sau combina frigorifica sunt unele din cele mai mari consumatoare de energie electrica. Daca ai posibilitatea, schimba-le cu unele mai economice. Daca nu, atentie sa le cureti la timp, pentru ca in acest fel ele vor fucnctiona normal si vor consuma mai putin.

5. Tu cum iti incarci telefonul mobil?

Stiu ca suna ciudat, dar iti poti incarca telefonul mobil din masina. In plus, este gratuit. Nu o sa faci o economie substantiala, dar se aduna.

6. Ai termostat la centrala?

Daca ai o centrala pe gaz, atunci ai neaparat nevoie de un termostat. Preturile se invart undeva la 150 Ron, insa acesti bani o sa-i economisesti inca din prima luna.

7. Atentie la izolatie

Este foarte important sa-ti izolezi locuinta. In acest fel nu o sa pierzi caldura, asa ca centrala nu va mai functiona non stop. De asemenea, caldura se va pastra mai bine. Acelasi lucru intamplandu-se si vara, cu aerul conditionat.