Prima pagină » Bani din fondul de rezervă pentru subvenția la Modern Calor Botoșani. Ludovic Orban: ”De acord!”
Administrație Economic Știri locale

Bani din fondul de rezervă pentru subvenția la Modern Calor Botoșani. Ludovic Orban: ”De acord!”

Primarul Cătălin Flutur a reușit, în urma vizitelor făcută la București pentru a discuta cu reprezentanții Guvernului PNL, să obțină o finanțare suplimentară pentru acoperirea subvenției la energia termică în municipiul Botoșani. 

Acordarea a peste 5 milioane lei din fondul de rezervă pentru a acoperi plata subvenției la agentul termic în regim centralizat furnizat în Botoșani de compania Modern Calor, care aparține de Consiliul Local, a fost astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. 

În timpul fostei guvernări PSD, municipiul Botoșani nu a primit bani pentru a acoperi partea de subvenție la energia termică deși multe dintre municipiile din țară care erau conduse de primari PSD au primit fonduri pentru asta. 

 

 

 



 

 

”O altă hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru municipiul Botoșani, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat al populației”, a propus Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, în ședința de Guvern. 

 

Premierul Ludovic Orban, în timpul ședinței de Guvern, potrivit stenogramei: ”De acord!”

 

Aproape 10.000 de clienți ai companiei Modern Calor riscau să rămână în frig dacă Guvernul nu acorda municipiului Botoșani acești bani.