Prima pagină » Șoc în PNL! Nu se mai poate face NIMIC! ALDE va da prefectul și va avea 2 directori de deconcentrate, iar PMP 4 directori
Politică Știri locale

Șoc în PNL! Nu se mai poate face NIMIC! ALDE va da prefectul și va avea 2 directori de deconcentrate, iar PMP 4 directori

Echipa PNL Botoșani
Echipa PNL Botoșani

Pe surse, liberalii botoșăneni trebuie să se resemneze cu faptul că nu PNL va desemna noul prefect al județului, ci ALDE. 

Potrivit surselor din mediul politic, deși liderii PNL Botoșani au încercat să întoarcă negocierile făcute la nivel central între PNL și ALDE pentru susținerea la guvernare, a rămas bătut în cuie ca ALDE să desemneze noul prefect, iar PNL pe viitorul subprefect. 

Liderii PNL Botoșani au încercat să-i convingă pe liderii centrali ai partidului să schimbe decizia cu privire la înțelegerea cu ALDE, însă faptul că în primul tur al alegerilor prezidențiale județul a fost ”roșu”, iar în al doilea tur am fost pe locul 5 sau 6 de la coada clasamentului a făcut ca decizia să rămână definitivă. 

 



 

 

 

Pe lângă faptul că pierde postul de prefect, PNL trebuie să cedeze către ALDE și două posturi de directori de deconcentrate. ALDE Botoșani va desemna prima femeie pentru funcția de prefect al județului. 

 

Mai mult, pentru susținerea la nivel central a Guvernului PNL, liberalii botoșăneni trebuie să accepte și faptul că alte patru posturi de directori de deconcentrate vor fi luate de PMP Botoșani, filială care la un moment dat nici președinte nu avea, iar înaintea prezidențialelor conducerea a fost preluată de fostul senator Corneliu Popescu. 

 

Deși în momentul de față PNL nu mai are un grup puternic de la Sulița, cum era acum mulți ani, foștii liberali din zona comunei Sulița s-au regrupat în ALDE și PMP și intervin direct în viața liberalilor botoșăneni, așa cum se întâmpla și în urmă cu mai mulți ani. PMP este condus de Corneliu Popescu, de la Sulița, iar ALDE de Florin Țurcanu, din satul Dracșani, comuna Sulița.