Prima pagină » Localnicii nu l-au mai vrut primar, iar Legea nu-l mai vrea consilier local. Gheorghe Iacob a pierdut tot
Administrație Politică Știri locale

Localnicii nu l-au mai vrut primar, iar Legea nu-l mai vrea consilier local. Gheorghe Iacob a pierdut tot

Decădere totală: nu a mai fost votat primar, a pierdut președinția partidului, iar acum a pierdut și funcția de consilier local.

Un fost lider de partid, fost primar al unei comune limitrofe municipiului Botoșani, a pierdut tot în ultimii ani. 

După ce a pierdut surprinzător postul de primar al comunei Răchiți la alegerile din 2016, atunci când deținea și postul de președinte al ALDE Botoșani, Gheorghe Iacob a pierdut în această săptămână și funcția de consilier local al comunei Răchiți. 

 



 

 

Iacob a fost exclus din ALDE Botoșani când filiala era condusă de Liliana Mincă. Prin retragerea sprijinului politic, Iacob și-a pierdut și calitatea de consilier local. Acesta a contestat în instanță decizia ALDE, însă judecătorii au stabilit că acesta trebuie exclus din lista consilierilor locali ALDE din comuna Răchiți. 

”Prefectul județului Botoșani emite prezentul ORDIN: Începând cu data 27.11.2019, se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al comunei Răchiți, județul Botoșani, a domnului Iacob Gheorghe, ca urmare a hotărârii nr. 1 din 17.03.2019 a Delegației Teritoriale Permanente ALDE Botoșani , precum și a Sentinței nr. 160 din 10.04 2019 a Tribunalului Botoșani, rămasă definitivă prin Decizia nr. 695 din 14.10.2019 și vacantarea postului de consilier local”, se precizează în Ordinul prefectului Dan Șlincu. 

Acest ordin a fost comunicat lui Gheorghe Iacob, secretarului general al Comunei Răchiți, Consiliului Local Răchiți și ALDE Botoșani. 

Urmează ca ALDE Botoșani să stabilească un nou consilier local în locul lui Gheorghe Iacob.