Prima pagină » VIDEO Raluca Turcan, lângă Flutur, Șoptică, Achiței despre pensii, salarii, investiții, funcții
Administrație Politică Știri locale

VIDEO Raluca Turcan, lângă Flutur, Șoptică, Achiței despre pensii, salarii, investiții, funcții

Vicepremierul Raluca Turcan a venit pentru două zile în municipiul Botoșani și a participat și la o conferință de presă la filiala locală PNL alături de senatorul Costel Șoptică, primarul Cătălin Flutur și deputatul Cristian Achiței. 

Turcan a anunțat că toată demonizarea PSD din campania pentru alegerile prezidențiale, cu impact major la Botoșani, prin care anunțau că vor fi tăiate pensiile și salariile, a reprezentat o manipulare grosolană. 

Vicepremierul României a anunțat că Guvernul PNL va majora pensiile așa cum este prevăzută în legislația în vigoare și că investițiile și fondurile europene vor fi cu adevărat o prioritate. 

 

 



 

 

“Dacă legea prevede indexarea pensiilor, majorarea pensiilor, majorarea salariilor, guvernul nou venit este obligat să respecte legislația. Guvernul Orban nu dorește să mintă oamenii. Nu dorește să spună în campanie că legislația în materie de pensii și salarii se respectă dar când ajungem la guvernare, modificăm legea. Nu ne-ar deosebi nimic de pesediști. Ar fi exact același comportament. Legea se respectă. Ce ne deosebește cu adevărat este partea de concentrare pe investiții. Vorbim de investiții în infrastructura mare, de atragerea de investiții private, susținerea de investiții publice de către autoritățile locale. Mai importantă este partea de atragere a fondurilor europene”, a spus Raluca Turcan.

 

Aceasta a dat asigurări că vor fi semnate proiectele de investiții europene amânate de Guvernarea PSD, municipiul Botoșani având zeci de milioane de euro blocate.

De asemenea, pentru 2020, bugetul va avea un deficit de 3,5%, dar vor fi mult mai mulți bani pentru cofinanțarea proiectelor europene, pentru investițiile guvernamentale prin PNDL.

Raluca Turcan a spus că funcția de prefect va fi stabilită în funcție de rigorile legislative și că orice ”partener de Guvernare” poate să propună persoane potrivite, astfel recunoscând faptul că ALDE va desemna viitorul prefect al județului, și că liderilor PNL nu trebuie să ”li se umfle venele la gât” din acest motiv.