Prima pagină » Costel Șoptică și Florin Țurcanu despre BOMBA ca ALDE să dea prefectul în Botoșani
Politică

Costel Șoptică și Florin Țurcanu despre BOMBA ca ALDE să dea prefectul în Botoșani

Pe un site din presa centrală a fost publicată o știre potrivit căreia mai mulți prefecți din țară, printre care și cel din județul Botoșani, va fi dat de … ALDE și nu de PNL, în baza unor negocieri făcute la vârful celor două partide. 

La nivel local… beznă. Nimeni nu știe nimic!

 

Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, spune că inclusiv astăzi a primit confirmarea că Dan Nechifor, propunerea filialei, este noul prefect și că nu știe nimic despre o cedare către ALDE a acestui post. 

 

 



 

 

”Aud de la voi de la presă. Ultima întâlnire cu premierul am avut-o aseară, după ora 20.00… nu mi-a spus nimic. Pe lista cu Hotărârea de Guvern era trecut Dan Nechifor, am cerut azi o confirmare și am confirmarea că este Dan Nechifor pe listă. Nu pot să confirm decât ceea ce am discutat eu. Dacă există negocieri la alt nivel, mă depășește și nu pot să dau un răspuns”, a declarat Costel Șoptică, liderul PNL Botoșani. 

 

 



 

 

De cealaltă parte, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani, a dat un răspuns care lasă loc la foarte multe interpretări. 

”Nu știu personal… am fost întrebat și de alți colegi din presă. Din ce știu eu, prefecții sunt înalt funcționari publici și sunt puși de guvern. Deocamdată, prefecții sunt apolitici, nu știu dacă partidele politice au misiune în zona asta. Dacă ni se va cere o recomandare, că e înalt, e deștept, e voi face o recomandare, două sau trei. ALDE are posibilitatea și cunoaște oameni apolitici cu expertiză și un CV foarte bun pentru această poziție”, a declarat Florin Țurcanu.