Prima pagină » Firmă din Botoșani într-un proiect rutier de 63 milioane lei în București 
Economic

Firmă din Botoșani într-un proiect rutier de 63 milioane lei în București 

Cunoscuta companie botoșăneană Hidroplasto, condusă de omul de afaceri Cătălin Silegeanu, va efectua o parte din lucrările celui mai așteptat pasaj rutier din Capitala României, București. 

În ultimii ani, Hidroplasto Botoșani a luat parte la cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din România, dar și la lucrările efectuate în Aeroportul Otopeni. 

 



”Pasaj Strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu , etapa ll. Echipele Hidroplasto vor instala dispozitivele de acoperire rosturi de dilatatie tip Bj100 la Pasajul Străpungerea din cartierul Vitan la Culeea ll .Pasajul nou construit se afla la intersecția dintre Splaiul Unirii și Bulevardul Nicolae Grigorescu, un proiect de mare importanță pentru traficul din București , realizat în colaborare cu firma Delta Acm 93 Srl, Beneficiarul final fiind Primăria Capitalei. Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, etapa II”, a postat omul de afaceri Cătălin Silegeanu pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit aceleiași surse, în ceea ce privește străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, în prima s-a realizat o bucată nouă de drum, de unde se termina bd. Nicolae Grigorescu până în Splaiul Unirii. Prima etapă a inclus un pasaj cu două benzi pe sens peste Dâmbovița, dar și un pod sol pentru virajele la dreapta. Pasajul este finalizat în proporție de 98%, de circa 2 ani, dar nu a fost deschis fiindcă trebuie mutate cablurile de înaltă tensiune.

Faza a doua a proiectului presupune lărgirea străzii Iuliu Hațeganu , după coborârea de pe pasajul Nicolae Grigorescu, la trei benzi pe sens, până la intersecția cu Șoseaua Vitan Bârzești.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz și se estimează că va costa 63 milioane lei.