Prima pagină » La 23 de ani se întorcea ca barista din Anglia se deschidea ”Făbricuța de cafea”. În 2019 investește într-un prăjitor de cafea 
Economic

La 23 de ani se întorcea ca barista din Anglia se deschidea ”Făbricuța de cafea”. În 2019 investește într-un prăjitor de cafea 

Iubește cafeaua și toți cei care au trecut pragul coffe-shop-ului ”Făbricuța de cafea” își dau seama de asta.

În urmă cu doi ani, când avea doar 23 de ani, botoșăneanul Bogdan Munteanu se întorcea din Anglia ca barista și deschidea ”Făbricuța de cafea”.

 

După doi ani de business a obținut o finanțare prin programul ”Start-up nation” și investește într-un prăjitor de cafea fabricat de unul dintre cei mai mari producători din lume, Giesen Olanda. 

 

 



 

 

”Am accesat programul ”Start-up nation” și am obținut finanțarea pentru achiziția unui prăjitor de cafea, primul pe gaz din Botoșani. Am semnat contractul de finanțare și acum urmează să depun actele la bancă pentru a asigura necesarul financiar până la efectuarea plăților prin program”, a declarat barista Bogdan Munteanu

Acesta a ales un prăjitor pe gaz Giesen W6A și spune că este cel mai bun din lume din categoria sa. 

”Prăjitoarele Giesen sunt prezente la toate concursurile de prăjit cafea, iar prăjirea pe gaz îmi oferă posibilitatea de a gestiona perfect prăjirea șarjei de cafea. Voi putea memora tipul de prăjire dorit și tot timpul voi scoate un anumit tip de cafea cu același gust. Abia aștept să prăjesc prima șarjă”, a completat barista Munteanu.

Cafeaua prăjită la ”Făbricuța de cafea” va fi disponibilă doar la cafeneaua cu același nume și pentru consumul de acasă al persoanelor fizice, dar nu și la alte cafenele din Botoșani. În schimb, cafeaua de la ”Făbricuța de cafea” va fi disponibilă partenerilor din alte județe. 

Barista Bogdan Munteanu a declarat că la jumătatea lunii septembrie speră ca prăjitorul de la ”Făbricuța de cafea” să scoată primele șarje de cafea special prăjită pentru botoșăneni. 

Prăjitorul Giesen va fi montat în interiorul ”Făbricuței de cafea” și va putea fi văzut în acțiune de iubitorii de cafea.

După punerea în funcțiune a prăjitorului de cafea, barista Munteanu spune că piața consumatorilor de cafea din Botoșani se va schimba radical, urmând să organizeze și sesiuni de degustări de cafea în funcție de prăjire și după origine.

 

#investițiiBotoșani #startupnation #baristaBogdanMunteanu #făbricuțadecafea #prăjitorcafeaGiesen