Prima pagină » Fabrică de mobilă de 4,7 milioane de euro deschisă de francezi în cel mai nordic oraș al țării
Economic

Fabrică de mobilă de 4,7 milioane de euro deschisă de francezi în cel mai nordic oraș al țării

Un om de afaceri francez care deține la Botoșani cel mai mare producător de costume la comandă din Europa și-a extins afacerile și a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la fabrica de mobilier care a produs scaunele din lemn masiv pentru arena de la Roland Garros. 

Omul de afaceri Gerard Losson, fondatorul Grupului de Firme Formens, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al companiei Delagrave din Franța, condusă de colegul său de facultate, Laurent Fraioli. 

Delagrave a montat primele scaune din lemn masiv la celebra arenă de tenis Roland Garros, acolo unde și românca Simona Halep are un titlu de Grand Slam. 

 

 



 

După achiziția pachetului majoritar de acțiuni la Delagrave Franța, Losson a mutat o parte din producție în România, în județul Botoșani, în cel mai nordic oraș al țării, Darabani. 

Prin includerea Delagrave în Grupul de Firme Formens, Losson a luat decizia de a muta o parte din investiție la Darabani unde deținea deja o hală, iar drumul național care conectează municipiul Botoșani de orașul Darabani este mult mai bun decât cel dintre Botoșani și Iași. 

De asemenea, Darabani este la granița dintre România și Ucraina, iar o parte din componentele de mobilier provin din Ucraina. 

 



 

 

”Un element cheie al strategiei viitoare este diversificarea activităților printr-o investiție foarte importantă în sectorul producției de mobilier, acesta concretizându-se prin achiziția unui pachet majoritar de acțiuni a unuia din cei mai importanți jucători pe piața de producție de mobilier școlar din Franța, compania Delgrave, cu o tradiție din 1865, achiziție care va avea ca efect dezvoltarea în orașul Darabani a unei investiții de 4,75 milioane euro într-o facilitate modernă de producție de mobilier, în perioada 2019-2021, ce va genera peste 60 de locuri de muncă fie și 60 pentru sezonieri”, a declarat Laurent Fraioli.  

Fabrica de la Darabani va avea un grad mare de automatizare, tehnologie de ultimă generație și o productivitate ce va determina un export de 100% a producției, în Franța, unde compania vizează ocuparea poziției de lider în domeniul producției de mobilier școlar, obiectivul pe următorii 5 ani fiind dublarea cifrei de afaceri de la 20 la 40 milioane euro.