Prima pagină » Primarul care a scăpat de asistați social a deschis acum un centru medical performant cu fonduri elvețiene FOTO
Administrație Știri locale

Primarul care a scăpat de asistați social a deschis acum un centru medical performant cu fonduri elvețiene FOTO

Comuna Dângeni a devenit un pol al serviciilor medicale în mediul rural din județul Botoșani după ce a deschis cel mai performant centru medical din mediu rural în urma unei investiții cu fonduri elvețiene.

După ce a scăpat de asistații social găsindu-le locuri de muncă, Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, a reușit să deschidă cel mai important centru medical din mediu rural al județului.  

Cu o investiție ce depășește 2,4 milioane lei, din care jumătate sunt fonduri elvețiene, Primăria Dângeni a deschis cel mai mare centru medical din județ.

 

Primaru Cătălin Rotundu a declarat că lucrările au început acum patru ani și că s-au depus eforturi uriașe din punct de vedere financiar pentru comunitatea locală.

 

 



 

 

”Efortul nostru financiar este mare, 50% din bugetul propriu, circa 1 milion de lei. Pentru a înțelege ce înseamnă asta, bugetul din venituri al comunei Dângeni este de 120.000 euro. După aproape 4 ani proiectul este finalizat, deși parte din activității le derulăm de 1 an și 8 luni. 65 de beneficiari sunt mulțumiți, de îngrijirea pe care o acordăm”, a declarat primarul Cătălin Rotundu.

Centrul are deja 65 de vârstnici îngrijiți la domiciliul lor, iar în centru sunt dotări de top cum ar fi electrocardiogramă, doppler, masă ginecoloie, stetoscoap, tărgi, cabinet de recoltare sânge, cabinet psihologic. Activitatea de îngrijire la domiciliu a început acum un an și 8 luni.

Primarul Rotundu a declarat că în următoarele luni va primi în dotare, în urma unei donații, și o ambulanță echipată complet.

 



 

 

 

Edilul a acuzat conducerea Consiliului Județean Botoșani că nu a sprijinit comuna Dângeni pentru a asigura partea de cofianțare a acestui proiect și nici pentru a interveni cu lucrări la acoperișul clădirii în care a fost amenajat centrul medical.

La inaugurare au participat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, consilierul local Maricel Maxim, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate.

 



 

 

 

 

#investițiiBotoșani #investițiiDângeni #centrulmedicalDângeni #primarulCătălinRotundu #fondurielvețiene #celmaimarecentrumedicalrural #sănătateDângeni