Prima pagină » Primul oraș din județ care scoate la licitație achiziția de autobuze electrice prin fonduri europene
Știri locale

Primul oraș din județ care scoate la licitație achiziția de autobuze electrice prin fonduri europene

Primarul Dan Oloeriu la semnarea contractului de finanțare europeană la ADR Nord-Est pentru sistemul de transport electric în orașul Flămânzi

Moment istoric! Județul Botoșani va fi unul dintre puținele din țară în care vor fi două localități în care va exista transport public electric și asta doar cu fonduri europene.

După municipiul Botoșani, un oraș din județ a reușit să atragă o finanțare din fonduri europene și va deveni a doua localitate din județ și una dintre puținele de rangul său care va avea transport electric.

Cunoscut ca fiind locul unde în 1907 începea răscoala țărănească, orașul Flămânzi se transformă cu fonduri europene și va deveni primul oraș din județul Botoșani care va avea sistem de transport public electric.

 

 



 

24 milioane lei a reușit să atragă Primăria Flămânzi printr-un proiect cu finanțare europeană semnat de primarul Dan Oloeriu la începutul acestei săptămâni la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

”Proiectul va fi scos la licitație la începutul săptămânii viitoare și va fi împărțit pe două loturi, unul pentru achiziția mijloacelor de transport auto electrice, iar al doilea pentru partea de infrastructură rutieră”, a declarat primarul Dan Oloeriu.

Potrivit edilului-șef al orașului Flămânzi, cele 24 milioane de lei vor fi folosite pentru achiziția a trei autobuze electrice, construirea a trei stații de încărcare electrică, a unui depou cu atelier mecanic și spălătorie plus birouri personal, vor fi asfaltați 10 kilometri de drum, amenajate 10 km de trotuare și 7 kilometri de pistă de bicicliști.

Transportul electric din orașul Flămânzi va deservi cel puțin 2000 de copii și 1500 de pensionari, iar activitatea va fi gestionată de o firmă al cărui acționar unic este Consiliul Local al urbei conduse de Dan Oloeriu.

 

 



 

 

primarul Dan Oloeriu la semnarea contractului de finanțare din fonduri europene pentru transportul electric in orasul Flămânzi

 

 

#transportelectric #primăriaFlămânzi #orașulFlămânzi #primarulDanOloeriu #autobuzeelectriceFlămânzi #investițiiBotoșani #fondurieuropene #investițiibanieuropeni