Prima pagină » Rotaru despre Federovici: ”Șefa supremă … a pierdut primăriile Nicșeni și Pomârla și un deputat care a obținut 10%”
Politică

Rotaru despre Federovici: ”Șefa supremă … a pierdut primăriile Nicșeni și Pomârla și un deputat care a obținut 10%”

Atac devastator la adresa președintelui PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, lansat de deputatul social-democrat Răzvan Rotaru.

Este de notorietate faptul că între Rotaru și Federovici au apărut tensiuni chiar din 2017, imediat după alegerile parlamentare, iar izolarea lui Rotaru în PSD Botoșani a devenit mai mult decât evidentă.

Dacă acum doi ani și jumătate PSD primea de la botoșăneni încrederea pentru a avea nu mai puțin de 7 din cei 9 parlamentari ai județului, la alegerile europarlamentare social-democrații abia au reușit să învingă cu doar 3% peste PNL.

 



 

Rotaru contestă modul în care Federovici a gestionat campania pentru europarlamentare.

”Mai ales șefa supremă, doamna Doina Elena Federovici, ea a fost în campanie pe colegiul Flămânzi și … a fost extraordinar de ”bine”. A spus că eu nu știu marketing politic. Dar marketingul ei politic a pierdut primăriile Nicșeni și Pomârl și un deputat bun care a obținut 10%”, a declarat Răzvan Rotaru.

 



 

Deputatul a făcut referire la Primăria Nicșeni, unde PSD a avut primar, dar Federovici a cedat locul pentru ALDE, la Primăria Pomârla, unde primarul Dumitru Chelariu a plecat din PSD și a devenit coordonator al Pro România alături de deputatul Mihaela Huncă, și aceasta părăsind partidul în urma tensiunilor cu Doina Federovici.

De asemenea, Răzvan Rotaru susține că Federovici i-a luat din atribuții responsabilitățile privind colegiul care acoperea jumătate din municipiul Botoșani și comunele limitrofe, la fel și în cazul deputatului Tamara Ciofu, căreia i-a lăsat doar comunele din jurul municipiului.

În municipiul Botoșani, de la majoritatea în Consiliul Local, PSD a obținut doar 24% din voturi la europarlamentare.