Prima pagină » Șoptică pe județ 29%, Flutur la municipiu 23%. Șoptică: ”Nu mă așteptam la diferența asta. Să mergi pe ideea cine își rupe gâtul primul…”
Politică

Șoptică pe județ 29%, Flutur la municipiu 23%. Șoptică: ”Nu mă așteptam la diferența asta. Să mergi pe ideea cine își rupe gâtul primul…”

Tensiunile din interiorul PNL Botoșani, cu trădări și non-combat, au făcut ca partidul să nu reușească să învingă PSD în județ, dar să fie aproape de acesta la doar 3 procente.

Senatorul Costel Șoptică a vorbit despre situația de la municipiul reședință de județ unde deși partidul îl are pe ”locomotiva” Cătălin Flutur, primarul urbei, rezultatul este mai slab decât la județ.

În municipiul Botoșani PSD are aproape 25%, PNL 23%, iar USL 18%.

 

 



 

 

”Pe municipiul Botoșani se poate vorbi despre un non-combat al taberei Flutur? Primarul municipiului reședință de județ nu a fost vizibil în campanie”, a fost întrebat Costel Șoptică.

”Ți-ai dat răspunsul. Nu pot răspunde la o întrebare care are răspunsul în enunț. Așa să mergem doar cu ideea ”Hai să vedem cine își rupe gâtul cât mai repede” … nu se pot obține rezultate. Ce a fost de făcut s-a făcut. Cred într-o armonizare mai bună pentru rezultate mai bune”, a răspuns senatorul Costel Șoptică.

 



 

Președintele PNL Botoșani este de părere că cele 18 procente ale USL în municipiu sunt tot din rândul electoratului de dreapta.

”Trebuie să luăm în discuție componenta URS, față de județ. USR este constituit tot din oameni de dreapta. Acum, în municipiu suntem sub 23%, iar la județ peste 29%. Nu m-am așteptat la o diferență atât de mare și mi-aș fi dorit ca municipiul să fie la peste media județeană. Am avut per total un rezultat bun ca o înțelepciune a mea că am strâns partidul și am demonstrat că trebuie să fim uniți să batem PSD. Pe viitor mă aștept ca municipiul reședință de județ să aibă rezultat peste media județeană. Sunt convins că vom câștiga alegerile pe anul viitor, deși nu e ușor”, a completat liderul PNL Botoșani.