Prima pagină » Huncă despre drumul județean strategic: ”E clar că nu există oameni competenți”
Politică

Huncă despre drumul județean strategic: ”E clar că nu există oameni competenți”

Mihaela Huncă, deputat Pro România
Mihaela Huncă, deputat Pro România

Protestul localnicilor din mai multe comune prin care trece drumul strategic al județului din partea de sud-est și faptul că licitația pentru modernizarea lui a fost amânată reprezintă un eșec al administrației județene, este de părere deputatul Mihaela Huncă, coordonator al Pro România Botoșani.

Aceasta spune că autoritățile județene din Botoșani nu pot da vina pe lipsa fondurilor europene, pe blocajul axelor de finanțare deoarece în alte județe drumurile se modernizează cu fonduri europene.

 

 

 

”Nu poți să nu vorbești despre drumurile județene. Credeam că sunt probleme cu accesarea fondurilor europene și am vrut să mă interesez. Am luat la întâmplare și am găsit județul Brașov care are acum în implementare 4 proiecte de reabilitare a drumurilor județene de peste 60 milioane euro. Toate aceste reabilitări se fac din fonduri europene și am spus că poate e ca la noi la Botoșani și sunt amânări, poate din cauza OUG 114. Nu! Acolo drumurile chiar se construiesc, am primit imagini pe telefon”, a declarat Mihaela Huncă.

 

 

 

Aceasta susține că vina aparține persoanelor aflate la conducerea Consiliului Județean Botoșani.

”Cât mai durează până vor vedea drumul? De ce se tergiversează? Botoșaniul mai mult decât Moldova este izolat. E clar că nu există oameni competenți să facă proiecte. Orice edil care are respect față de cetățenii lui realizează aceste obiective de investiții cu fonduri europene.  Nimeni nu îi aduce fonduri de la Guvern. Ar trebui să ne pese de cetățenii acestui județ, de români și să începem să accesăm fonduri europene pentru rezolvarea acestor obiective mari de investiții. Atac toate persoanele implicate și care sunt puse acolo să facă proiecte. Nu doar o persoană. Eu îi înțeleg bine pe oamenii veniți de la Hlipiceni, Todireni, Sulița, Lunca. De 30 de ani în afară de plombări nu am văzut nimic. Ca să ajung în Răuseni trebuie să ocolesc pe la Ștefănești, și acolo rău, dar altceva. Trebuie ca Botoșani să intre în UE. Noi nu suntem încă în UE, când merg pe aceste drumuri”, a completat Huncă.