Prima pagină » Cel mai mare târg agricol din Moldova: 4-5 mai, 200 de expozanți, recital de muzică populară cu interpreți din toate județele regiunii
Agricultură

Cel mai mare târg agricol din Moldova: 4-5 mai, 200 de expozanți, recital de muzică populară cu interpreți din toate județele regiunii

A XIII-a ediție a Târgului expozițional de ovine, bovine, plante tehnice și produse tradiționale, cel mai mare târg agricol din Moldova, va avea loc în zilele de 4 și 5 mai la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare a Ovinelor și Caprinelor Popăuți.

 

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți și președinte al Moldoovis, a reușit să unească principalele asociații din domeniul agricol pentru organizarea celui mai mare târg agricol din regiunea Moldovei.

Astfel, organizatori sunt, alături de Moldoovis, și Asociația Crescătorilor de Bovine, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice, Asociația Produs din Botoșani, Asociația Pro Event Moldova și Direcția Agricolă.

 

 

loading…

 

 

”În prima zi vor fi întâlniri cu fermierii iar a doua zi avem prezentarea exponatelor și tot ce ține de partea artistică. Vor fi circa 200 de participanți și între 10.000 și 15.000 de vizitatori”, a declarat Ionică Nechifor la conferința de prezentare a târgului.

Alături de Nechifor, la conferința de presă au participat și Andrei Feraru, președinte Asociației Crescătorilor de Bovine, Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole, Iustin Marineac, vicepreședintele Asociației Produs din Botoșani, și cunoscutul organizator de evenimente Marius Honceriu, de la Asociația Pro Event Moldova.

Ionică Nechifor a precizat că la târg a fost invitat și ministrul Agriculturii, Petre Daea, cel care a aprobat ștergerea datoriilor istorice ale Stațiunii Popăuți și a alocat cele mai mari sume pentru investiții din ultimii 20 de ani pentru stațiunea botoșăneană.

 

 

Loading…

 

”Anul acesta dorim să organizăm și o paradă. Vom avea o comisie alcătuită din ingineri zootehniști care vor face bonitarea animalelor și vom premia cele mai frumoase exponate”, spune Andrei Feraru, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine.

„Vom fi prezenți la acest târg aproape toți membrii Asociației Produs din Botoșani. Vom veni cu produse și vom încerca să facem ceva frumos”, a declarat Iustin Marineac.

„Spectacolul va fi duminică, începând cu ora 9.00. Vor fi invitați artiști din nordul Moldovei, câte unul din județele regiunii”, a spus Marius Honceriu, organizator de evenimente.