Prima pagină » Nova Apaserv angajează la Direcția operațională unde are criză de personal
Administrație

Nova Apaserv angajează la Direcția operațională unde are criză de personal

Furnizorul de servicii apă-canal al județului, compania Nova Apaserv, trece printr-o criză de personal la direcția operațioanlă. Deși are posturi scoase la concurs și de trei ori, botoșănenii nu vor să ocupe respectivele locuri de muncă.

„Aici avem un deficit foarte mare de personal. Au plecat colegi prin demisie, sau la pensie. Deşi avem posturi scoase la concurs, unele chiar la a treia rundă, se pare că din punct de vedere al activităţii desfăşurate, raportat la salariul minim pe economie, nu mai este un domeniu atractiv. Am avut colegi care s-au angajat prin concurs şi după trei săptămâni, după ce au văzut ce au de făcut, au plecat”, a declarat Albert Tanasă, directorul general al Nova Apaserv.

 

Acesta a precizat că va face o analiză pentru structuri care să asigure funcţionarea fiecărui punct de lucru şi mă refer strict la direcţia operaţională, la staţii de tratare, de pompare. Spre exemplu, pe municipiul Botoşani, numai pe contractul pe reabilitare şi extindere, contract care a fost finalizat în noiembrie 2018, avem 24 de staţii de pompare, care trebuie întreţinute zilnic, monitorizate de către salariaţi pe care compania nu îi are, plus că va trebui să pornească până în iulie staţia de epurare de la Flămânzi. Aici, după normele tehnice şi după proiect, este nevoie de minim 13 – 14 angajaţi, începând de la şef de staţie, laboranţi, tehnicieni, până la muncitori.