Prima pagină » Mihai Țurcanu ”distinsului și experimentatului parlamentar” Rotaru: ”Rezoluția votată de mine este exact împotriva unuia ca dumneata”
Politică

Mihai Țurcanu ”distinsului și experimentatului parlamentar” Rotaru: ”Rezoluția votată de mine este exact împotriva unuia ca dumneata”

Comunicat de presă europarlamentar Mihai Țurcanu: Despre propaganda umilitoare la care sunt supuși botoșănenii de către Răzvan Rotaru

Nu au trecut nici 24 de ore de la importantul moment în care Parlamentul European a sancționat, printr-o Rezoluție foarte fermă, abaterile controlate ale Guvernului de la București față de setul de principii și valori europene, că unul dintre cei care susține cu votul lui cel de-al treilea Guvern Dragnea, în speță deputatul PSD Răzvan Rotaru, și-a facut rost de încă un context în care să le amintească botoșănenilor că există.

 

 

Voi fi foarte scurt deoarece fățărnicia, minciuna și mizeria morală cu care societatea românească este intoxicată constant de PSD este cu mult sub orice standard minimal de comunicare și dezbatere publică sau politică.

 

 

Toți românii, în cazul de față botoșănenii, cei pe care Răzvan Rotaru îi consideră, în baza unei închipuite congruențe ideologice sau principiale aliații săi, trebuie să aibă propriile lor convingeri, construite în baza adevărului și doar a adevărului și nu pe fundamentul instabil al propagandei PSD.

 

Ca atare, este obligatoriu să subliniez următoarele:

– Rezoluția votată în Parlamentul European nu emite sancțiuni împotriva românilor, așa cum fals și propangandistic vrea Răzvan Rotaru să fie aceasta percepută. Românii nu sunt destinatarii acestei Rezoluții, nu românii sunt cei care conduc acest Guvern care dorește să scoată România de pe orbita europeană. Destinatarul Rezoluției este actualul Guvern de la București, iar Rezoluția condamnă atacul fulminant la independența Justiției pe care Dragnea și acoliții săi îl orchestrează.

 

– Rezoluția votată în Parlamentul European are SUBIECTE, sau mai bine zis subiecte absolut incomode pentru Guvern și pentru partidul pe care Răzvan Rotaru, cu onoare, îl reprezintă în județul Botoșani. Rămâne un mister motivele pentru care domnul Rotaru, în superficialul său comunicat de presă, decide să includă doar un atac la reprezentanții PNL în Parlamentul European, dar omite cu bună știință să comunice oamenilor care este subiectul acestei atât de mult discutate Rezoluții. Despre ce subiecte este vorba? Iată, cateva, mai jos:

  1. Parlamentul European invită autoritățile române să instituie garanții prin care să asigure o bază transparentă și legală pentru orice tip de cooperare instituțională și să evite orice ingerință care ocolește mecanismele de verificare și de echilibrare; solicită întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor de informații.
  2. Parlamentul European este profund preocupat de revizuirea legislației judiciare și penale din România, îndeosebi din cauza posibilității ca aceasta să ducă la subminarea structurală a independenței sistemului judiciar și a capacității acestuia de a combate eficient corupția din România, precum și la slăbirea statului de drept.
  3. Parlamentul European condamnă intervenția violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018.
  4. Parlamentul European îndeamnă autoritățile din România să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție.
  5. Parlamentul European solicită guvernului român să coopereze cu Comisia Europeană în conformitate cu principiul cooperării loiale prevăzut de tratat.

 

Care din subiectele de mai sus demonstrează că am votat împotriva României și românilor, domnule Rotaru? Știu, nu aveți răspuns, propaganda PSD nu a pregătit răspunsuri și în cazul în care textul Rezoluției este prezentat românilor.

– Parlamentul European este o instituție mai onorabilă decât își poate imagina astăzi un personaj compromis de oportunitatea politică de care dă dovadă, iar calitatea celor care pot judeca cu obiectivitate parcursul european al României, și mă refer aici la ceilalți, nu la noi, românii, este una asupra căreia Răzvan Rotaru nu are autoritatea să emită judecăți de valoare, altele decât cele asimilate meschinei manipulări cu care încearcă să le spună botoșănenilor că el încă există.

– Răzvan Rotaru omite în textul trimis presei, cu atât de mare grabă contextuală, să precizeze că familia europeană din care PSD face parte a votat această Rezoluție, aspect extrem de important pentru eforturile tânărului politician de a-și definitiva profilul ideologic și politic.

– Răzvan Rotaru omite să precizeze că și familia ALDE din Parlamentul European a votat în favoarea respectivei Rezoluții.

Iar aceste voturi demonstrează, fără putință de tăgadă, că dezbaterea pe tema situației Justiției din România a fost una reală, tehnică, aprofundată și nu politică. Iar votul final, așișderea.

Simplu fapt că politicieni asemenea lui Răzvan Rotaru, membri ai aceleiași familii politice europene, dar care evident, trăiesc în alte țări, mult mai civilizate și mai consolidate din punct de vedere al democrației și al Statului de Drept, au votat Rezoluția împotriva Guvernului de la București, invalidează cu violență poziționarea publică a superficialului și vremelnicului politician din Botoșani.

Am decis să răspund acuzațiilor lansate împotriva mea și a colegilor mei din PNL pentru a oferi posibilitatea distinsului și experimentatului parlamentar de Botoșani să-și completeze imfamul comunicat cu răspunsuri destinate botoșănenilor care, în mod sigur, nu vor ezita să formuleze întrebări suplimentare.

Închei, spunând fiecărui botoșănean că Europa ne așteaptă, că este locul unde trăiesc oameni asemenea nouă, dar trăiesc mult mai bine decât noi. În Europa sunt locuri de muncă, salarii bune, pensii corecte, sisteme de sănătate puse la punct, educația este prețuită, Justiția este independentă, iar drepturile cetățeanului sunt respectate cu sfințenie.

Iar toate acestea sunt posibile în celelalte țări europene pentru că ei au decis, la momentul respectiv, să respecte un anumit set de reguli. Reguli pe care, este evident, Guvernul PSD-ALDE de la București, nu dorește să le respecte. Iar constatarea acestui fapt a generat formularea unei Rezoluții și votarea ei!

Europa este, și acest lucru este cunoscut de multe familii din Botoșani, locul unde au plecat să muncească frații sau copiii noștri.

A fi european, distinse domnule Rotaru, înseamnă, în egală măsură, drepturi dar și obligații. Iar subiectul independenței Justiției nu-l veți putea negocia niciodată cu nici un oficial european, fie el de la PPE sau din familia politică din care și PSD face parte!

Ca atare, distinse domnule Rotaru, eliberați-vă de promiscuitatea politică care vă compromite complet și spuneți oamenilor adevărul, indiferent care va fi prețul politic ce trebuie plătit, de dumneavoastră și de colegii din PSD.

Rezoluția are scopul de a salva România și pe români din captivitatea în care sunt ținuți de cea mai toxică alianță de guvernare care a condus România din 1989 și până astăzi.

Mai simplu spus, Rezoluția votată de mine nu este împotriva românilor în numele cărora aveți greșita senzație că vorbiți, ci este exact împotriva unuia ca dumneata!

Mihai Țurcanu