Prima pagină » În septembrie se reintroduc parcările cu plată în Botoșani. NOUTATEA o reprezintă plata prin SMS
Administrație

În septembrie se reintroduc parcările cu plată în Botoșani. NOUTATEA o reprezintă plata prin SMS

În prima parte a lunii septembrie, se va reintroduce plata pentru parcarea în anumite parcări publice din municipiul Botoșani, activitatea fiind gestionată de compania Eltrans SA, firma Consiliului Local.

Victor Ivănescu, directorul firmei Eltrans, a declarat că nu se poate avansa o zi anume din care va fi reintrodusă plata în parcările din zonele centrale, însă va avea loc în prima parte a lunii septembrie.

Eltrans va administra atât parcările cu plată, cât și blocarea și ridicarea mașinilor care parchează neregulamentar.



 

 

”Primăria mai are de pus stâlpii cu indicatoarele de parcare, trebuie resoftate parcomatele pentru că acum TVA-ul este de 19% față de 24% cât era când au funcționat ultima oară. Noi vrem să repornim sistemul în momentul în care putem implementa și plata prin SMS a parcării, pentru a nu face două colantări. Așteptăm o machetă a celor cu SMS-ul și la începutul lunii septembrie vom da drumul sistemului”, a declarat Victor Ivănescu.

 

Botoșani este unul dintre ultimele municipii reședință de județ în care parcările din zonele centrale nu sunt cu plată deși Primăria a cumpărat sistemul de taxare a parcării de la fosta firmă HSR, care a administrat până în 2012 locurile de parcare.