Prima pagină » Noi investiții în Botoșani prin proiectele cu Bălți, Cernăuți și Ivano-Frankivsk
Administrație

Noi investiții în Botoșani prin proiectele cu Bălți, Cernăuți și Ivano-Frankivsk

Noi investiții urmează să fie realizate în Botoșani cu fonduri europene pe care Primăria încearcă să le atragă prin proiecte transfrontaliere cu Bălți din Republica Moldova, Cernăuți și Ivano-Frankivsk din Ucraina.

 

Primarul Cătălin Flutur a declarat că proiectele au fost depuse și urmează să fie evaluate.

”Am depus în termen proiectele pentru dezvoltarea Botoșaniului prin proiecte transfrontaliere. 5 în care suntem titulari. Vine partea de evaluare și sper să fim victorioși. Axele nu sunt extraordinar de generoase și sunt multe proiecte depuse la nivel național. Am ales parteneri de același rang cu noi, Bălți, Cernăuți și Ivano-Frankivsk. Am schimbat puțin regula să avem bonitate pe aceste proiecte. Sunt acele birouri la Iași pentru POR cu Moldova și Suceava cu Ucraina”, a declarat primarul Cătălin Flutur.



 

Acesta a precizat că printre proiectele depuse unul vizează cartografierea hrubelor din Centrul Istoric al municipiului, toate beciurile din acea zonă, un altul prevede un proiect cultural între Botoșani și Bălți care îl va avea în centrul atenției pe Mihai Eminescu prin crearea unui traseu comun, iar un altul va fi derulat de Spitalul de Pneumoftiziologie și autoritățile din Bălți, care pe lângă dotarea cu aparatură medicală prevede și încercarea autorităților sanitare din Botoșani și Bălți de a eradica tuberculoza.