Prima pagină » Flutur anunță că Botoșaniul nu mai are bani pentru subvenția la căldură, iar iluminatul public va fi redus
Administrație

Flutur anunță că Botoșaniul nu mai are bani pentru subvenția la căldură, iar iluminatul public va fi redus

Primarul municipiului Botoșani, liberalul Cătălin Flutur, a declarat că este posibil ca în ultima parte a anului străzile localității să fie iluminate mai puțin pentru că veniturile sunt în scădere drastică din cauza reducerii impozitului pe venit aplicată de Guvern de la 16 la 10%. De asemenea, municipalitatea botoșăneană nu mai are bani nici pentru a asigura subvenția în lunile reci de la sfârșitul acestui an.



 

”Au scăzut veniturile cu 50%. Veniturile noastre sunt substanțial diminuate și preconizez, dintr-o experiență acumulată în timp, probleme foarte mari din august-septembrie. Banii pentru salarii nu sunt atât de importanți cât să asigurăm utilități în școli, lumină, căldură, apă curentă, iluminat în oraș, salubrizare. Nu este niciun semn că va fi rectificare pozivită. Mă uit la modul galopant cum crește prețul energiei, cu 40 de lei per Mw acum, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Sperăm că cineva va interveni să tempereze prețul pentru că noi nu vom avea bani să plătim curentul până la sfârșitul anului. Fie vom reduce programul de iluminat, fie vom avea pe străzi un bec da și unul nu. Am terminat în aprilie și banii pentru subvenția la energia termică pe tot anul”, a declarat Cătălin Flutur.

Primarul municipiului susține că pentru energia electrică este o creștere a cheltuielilor cu 30%, iar pentru energia termică ar mai vi nevoie de 7 milioane lei pentru a acoperi și lunile de frig de la sfârșitul anului.

Edilul șef a precizat că au început demersurile pentru a solicita bani de la Guvern pentru plata subvenției la energie termică la sfârșitul anului dar că nu crede că va primi banii pentru că nu este primar PSD.