Prima pagină » PREMIERĂ: O firmă din China vrea să repare drumurile naţionale din judeţele Moldovei
Economic

PREMIERĂ: O firmă din China vrea să repare drumurile naţionale din judeţele Moldovei

Premieră istorică în regiunea Moldovei.

 

 

O companie din ţara în care drumurile se construiesc aproape cu aceeaşi viteză cu care în România ne deplasăm pe ele vrea să întreţină drumurile din judeţele Molovei.

 

 

O firmă din China s-a înscris la licitaţiile pentru întreţinerea drumurilor naţionale din judeţele Moldovei în următorii trei ani.

 

 



 

Este vorba despre compania Sinohydro Corporation Limited, care are adresa în Chegongzhuang West Road, no. 22, Haidian District, Beijing, China.

 

Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a aflat de la BanulBotoşănean.ro că o firmă din China s-a înscris la licitaţiile pentru drumurile naţionale din Moldova.

“Am văzut numele firmei, dar am crezut că este o companie românească. Da, mă uit şi văd că este înscrisă pe toate cele 9 loturi scoase la licitaţie, inclusiv la voi, la Botoşani. Na, acum vom vedea cu ce ofertă vine la licitaţie pentru că trebuie să aibă preţuri competitive pentru a putea face faţă concurenţei din domeniu”, a declarat Ovidiu Laicu.

 

 

 

 

Licitaţia pentru întreţinerea drumurilor naţionale din judeţele Moldovei în următorii trei ani este estimată la aproape 83,5 milioane lei, fără TVA.

 

Cel mai probabil firma din China va participa şi la licitaţia pentru modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos, care are o valoare mai mare decât cea privind întreţinerea drumurilor la nivel regional.