Prima pagină » Secretarul general al PNL despre plecarea lui Judele: în partid vin profesori, ingineri, oameni de afaceri
Politică

Secretarul general al PNL despre plecarea lui Judele: în partid vin profesori, ingineri, oameni de afaceri

Trecerea lui Radu Judele de la PNL la șefia PMP Botoșani nu este văzută ca o pierdere pentru liberali.

Secretarul general al PNL Botoșani, Cătălin Rotundu, spune că în fiecare zi în partid vin oameni noi, de calitate și că în perioada de opoziție este de preferat să se facă reformarea filialei.

 

”Fiecare membru de partid are posibilitatea de a se retrage din politică sau de a pleca la un alt partid. PNL are ca obiectiv atragerea de oameni cu inițiativă, viziune și dorință de implicare. Oamenii încep să înțeleagă că nu e suficient să critici de pe margine și să vrei ca altcineva să ia decizii pentru tine. Partidul înregistrează săptămânal noi adeziuni și comisiile de specialitate încep să aibă profesori, ingineri, oameni de afaceri care lucrează  la un program de administrare la nivel de județ și înaintăm propuneri pentru programul de guvernare a PNL care se redactează la centru. Un partid în opoziție trebuie să se reformeze și să încerce a se adapta la solicitările electoratului, iar PNL asta face acum. Nu vrem la guvernare cu oameni care nu cunosc a implementa un program de guvernare centrală sau locală și apoi să schimbăm și noi 3 sau 4 guverne așa cum face PSD”, a declarat Cătălin Rotundu.

 

Liderul liberal s-a referit și punctual la Radu Judele și a lăsat de înțeles că activitatea acestuia ca și consilier județean lăsa de dorit și era de așteptat o demisie din această funcție.

Cătălin Rotundu, secretar general al PNL Botoșani, primarul comunei Dîngeni

”Pentru mine nu este o surpriză atât timp cât activitatea dumnealui ca și consilier județean a fost una foarte slabă  și a fost mai mult absent decât prezent la ședințele CJ. Încă de săptămâna trecută am luat atitudine, iar președintele trebuia să vorbească cu el despre o eventuală demisie. În ultimile ședințe ale BPJ s-a discutat despre măsuri prin care să schimbăm modul în care își desfășoară activitatea politică consilierii județeni în cea mai mare parte a lor. Trebuie să cunoască mult mai bine ce se întâmplă în județ și să prezinte în ședințele CJ propuneri de proiecte pentru localități. Încă de acum o lună în urmă s-a stabilit în BPJ preluarea de către fiecare consilier a câte 3-4 comune pe raza cărora să-și desfășoare activitatea în conformitate cu atribuțiile prevăzute de legile 215 și 393”, a concluzionat secretarul general al PNL.