Prima pagină » Răchiți a ieșit din Zona Metropolitană. Bulgaru: Economisim 17.000 lei pe an, bani cu care pun piatră într-un sat
Administrație

Răchiți a ieșit din Zona Metropolitană. Bulgaru: Economisim 17.000 lei pe an, bani cu care pun piatră într-un sat

Zona Metropolitană Botoșani pare a fi încă un proiect pe care PSD și PNL l-au îngropat la Botoșani sub un munte de nerealizări. Din acest motiv, una dintre comunele componente a decis să iasă din această asociere.

Este vorba despre comuna Răchiți, limitrofă municipiului Botoșani. Primarul comunei, liberalul Florin Bulgaru, spune că prin ieșirea din Zona Metropolitană comunitatea locală scutește banii pe care îi dădea drept cotizație de membru.



”Nu avem niciun beneficiu în această Zonă Metropolitană. În atâția ani nu s-a întâmplat nimic, nu s-a făcut niciun proiect. Prin ieșire economisim 17.000 lei pe an. Pentru noi sunt bani buni pentru că suma aceasta putem să o folosim să punem piatră într-un sat. Nu mai trebuie să stăm cu capul plecat doar pentru ca cineva să-și ia salariul, noi trebuie să fim acolo pentru cetățeni”, a declarat primarul Florin Bugaru în emisiunea Chestiuni de lămurit, de la Rapsodia TV, moderată de Liviu Rădășanu.

Directorul Zonei Metropolitane, Florin Egner, spune că avantajul comunei Răchiți cât a făcut parte din asociere a fost în primul rând tariful mai mic negociat la energia electrică și care ar fi adus un benficiu de peste 200.000 lei comunei care acum a ieșit din Zonă.



Zona Metropolitană a fost înființată cu foarte mare scandal politic în mandatul trecut, când primar al municipiului era Ovidiu Portariuc, iar președinte al Consiliului Județan era liberalul Florin Țurcanu, în timp ce actualul primar al municipiului reședință de județ era Cătălin Flutur, pe atunci președinte al PDL.

Florin Egner a fost pus director de către fostul primar pesedist Ovidiu Portariuc.