Prima pagină » Deputatul Budăi: Sunt mai multe firme datorită programului de guvernare, a Start-up Nations și fiscalității reduse
Administrație

Deputatul Budăi: Sunt mai multe firme datorită programului de guvernare, a Start-up Nations și fiscalității reduse

Marius Budăi, deputat PSD
Marius Budăi, deputat PSD

Creșterea de 56% a afacerilor noi din județul Botoșani înființate în 2017 față de anul 2016, care a plasat județul pe primul loc în țară, este văzută de deputatul PSD Marius Budăi ca o reacție firească a mediului de business la măsurile luate de actuala guvernare.

Parlamentarul botoșănean susține că programul Start-Up Nation a încurajat înființarea afacerilor noi.



”Faptul că sunt firme noi este legat foarte mult de Programul de Guvernare PSD și de unul dintre punctele tari ale lui, mă refer la Start-up Nation, cred că asta a dus la această creștere. Apoi, fiscalitatea în România este undeva la coada Europei, iar în al treilea rând toate măsurile luate anul trecut și care în 2018 se vor regăsi în accesarea de bani europeni. Toate acestea au făcut ca botoșănenilor să le crească încrederea în climatul economic și să înceapă afaceri noi”, a declarat deputatul Marius Budăi.



Acesta spune că în 2018 vor începe în județ 254 de șantiere noi prin programul PNDL 2, ceea ce înseamnă că vor intra sume consistente în infrastructura locală, în economia județului.

”Am terminat de autorizat acele autorități de management și urmează să înceapă finanțarea proiectelor prin programe europene.  La nivel de județ vor fi 254 de șantiere noi prin PNDL 2, a șasea sumă din țară, care vor duce la dezvoltarea județului nostru, vor rezolva multe probleme de infrastructură”, a completat parlamentarul.



Social-democratul susține că infrastructura rutieră a drumurilor naționale din județ este prioritatea principală a tututor parlamentarilor PSD Botoșani.

”Noi ca și guvernare reușim să aducem această investiție atât de așteptată județului, modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos. Dar lucrăm să atragem investiții și pentru drumul național Dorohoi-Suceava, după care să urmeze Botoșani-Ștefănești pentru a construi premisele unei dezvoltări mai accelerate a județului”, a mai adăugat Marius Budăi.

Parlamentarul botoșănean a reamintit că până în 2014 în județul Botoșani nu s-au investit mai bine de zece ani bani în drumurile naționale și că după reabilitarea drumului european Botoșani-Suceava a urmat reabilitarea drumurilor naționale Botoșani-Dorohoi, apoi Botoșani-Săveni, după care Dorohoi-Darabani și Săveni-Manoleasa. Mai mult, în următoarele câteva luni se va asfalta și celebrul sector de drum național de pământ Manoleasa-Rădăuți Prut.