Prima pagină » Șeful CECCAR Botoșani despre creșterea de afaceri noi: ”Este un lucru bun, dar nu suficient pentru județ”
Economic

Șeful CECCAR Botoșani despre creșterea de afaceri noi: ”Este un lucru bun, dar nu suficient pentru județ”

Clasarea județului Botoșani pe primul loc în ceea ce privește creșterea procentuală a numărului de afaceri noi în 2017 la nivel național, cu un plus de 56%, este văzută ca un succes insuficient pentru economia locală.

Economistul Gheorghe Sorescu, directorul Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România(CECCAR) Sucursala Botoșani, spune că această creștere nu este suficientă pentru o dezvoltare solidă a economiei pentru că în mare parte sunt afaceri mici noi, în timp ce investițiile mari lipsesc.



”Da, creșterea de 56% a numărului afacerilor noi este un lucru bun pentru că avem nevoie de investiții în Botoșani. Din păcate, din totalul afacerilor noi avem foarte multe PF și II, adică afaceri mici. Ideal era să avem și câteva intrări importante în economie, niște investiții private mari, dar nu avem. Drept urmare, această creștere este un lucru bun, dar nu suficient pentru județ”, a declarat Gheorghe Sorescu.



Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului, în 2017 au fost înregistrate în județul Botoșani 1.653 de afaceri noi, față de doar 1045 în 2016.

Din cele 1635 de afaceri noi, 826 sunt SRL-uri adică aproape jumătate din total, 548 sunt II, 246 PFA și 4 sunt Cooperative Agricole, iar 11 sunt IF.