Prima pagină » Tincu, atac dur la Flutur: Se plânge că nu are bani dar angajează pe bandă rulantă. Proiectul de creștere a taxelor nu va trece
Administrație

Tincu, atac dur la Flutur: Se plânge că nu are bani dar angajează pe bandă rulantă. Proiectul de creștere a taxelor nu va trece

Social-democratul Mihai Tincu, liderul grupului consilierilor locali PSD din municipiul Botoșani, a lansat un atac dur la adresa primarului Cătălin Flutur după ce acesta din urmă a anunțat creșteri de taxe și impozite, reducerea subvenției la căldură și transport cu tramvaiul pentru 2018.

 

Liderul consilierilor PSD spune că edilul-șef a primit aprobare pentru marea majoritate a propunerilor făcute în CL, chiar dacă majoritatea acolo este deținută de PSD.



”În ultima perioadă domnul primar are declarații cel puțin ciudate și marea lor majoritate sunt cu nuanță politică, de interes politic personal. El se plânge că are venituri mai mici, dar angajările sunt pe bandă rulantă în Primărie pentru director,  pentru consilieri. Acum o lună și ceva ne-a pus pe masă o propunere de creștere a taxelor și impozitelor locale. Acum anunță creșterea prețului la gigacalorie și îi amenință pe pensionarii cu pensii mai mari de 19 milioane lei vechi, de parcă ar fi prea mulți, că nu vor mai avea transport gratuit la transpotul local. S-a mai plâns că s-a dus la București și a stat trei minute să semneze un proiect de finanțare. Toate astea, că se plânge că nu vor fi bani și că vor fi venituri mai mici, toate le face completând cu ”voi cere” și ”voi propune” Consiliului Local. El trebuie să știe că CL are rolul lui, nu este subordonat primarului, nu este ghiozdanul primarului. Majoritatea covârșitoare a propunerilor primarului au fost aprobate de Consiliu Local, dar fiind, firesc, și puncte în care nu am fost de acord cu el”, a declarat Mihai Tincu.



Acesta a precizat că proiectul de hotărâre privind creșterea nivelului taxelor locale cu aproape 50% nu are cum să fie aprobat.

”Noi vom fi foarte atenți la taxele locale pentru că nu cred că botoșănenii se așteaptă la creșterea lor. Eu nu l-am văzut pe domnul primar Flutur să ia măsuri cu acei scafandri angajați la Cornișa, unde nu funcționează nimic, și transferați la patinoar. Nu am văzut să ia măsuri cu angajările pe bandă rulantă în Primărie, dar am văzut că vrea majorarea taxelor locale pentru populație și pentru firme. În niciun caz nu vom aproba proiectul propus de el. Eu aștept de la el măsuri raționale și chibzuite, propuneri raționale”, a completat Mihai Tincu.