Prima pagină » Mulțumim, PSD! Mulțumim, PNL! Botoșani, pe lista orașelor unde este cel mai nasol să trăiești
Administrație

Mulțumim, PSD! Mulțumim, PNL! Botoșani, pe lista orașelor unde este cel mai nasol să trăiești

Municipiul Botoșani a fost inclus pe o listă cu orașele cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieții.

Astfel, potrivit BusinessMagazin, municipiul Botoșani s-ar afla pe locul 9 în clasamentul orașelor unde se trăiește cel mai rău, iar un cartier al urbei este unul dintre cele mai ”neprielnice” vieții.

Imaginea municipiului Botoșani în percepția publică este absolut dezastruoasă, iar factorii politici, care sunt în scandal continuu din 2012 până acum, nu fac decât să sape la imaginea urbei.



”Oraşele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieţii sunt Reşiţa, Alexandria, Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi, Botoşani şi Brăila, potrivitunui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia D&D Research”, precizează BusinessMagazin.ro

La polul opus, Braşov a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cel mai avantajos cost al vieţii din România, urmat de oraşele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Bucureşti şi Iaşi.

La nivel de cartier, cu cel mai dezavantajos cost al vieţii perceput, sunt ocupate de Bereasca (Ploieşti), Periferie (Botoşani), Calea Caransebeşului (Reşiţa), Feneziu (Baia Mare) şi 1 Mai (Alexandria).



Practic, toți acești ani în care municipiul a fost condus de PSD și PNL, toți anii în care s-au făcut investiții publice din fonduri europene, dar care au fost lipsiți de mari investiții private, de prezența cu fabrici a multinaționalelor în domenii care să genereze salarizări la un nivel superior, au condus la acest rezultat dezastruos din punct de vedere al percepției pentru Botoșani.

Până în 2014 municipiul Botoșani nu avea nici măcar un drum de legătură într-o stare decentă spre Suceava sau spre Iași.

SURSA datelor: www.businessmagazi.ro