Prima pagină » Proiect de 45 milioane euro pentru o magistrală de apă în nordul județului: Din Siret apă până la Darabani
Administrație

Proiect de 45 milioane euro pentru o magistrală de apă în nordul județului: Din Siret apă până la Darabani

Au început demersurile pentru o nouă magistrală de apă în județ, care să rezolve problema rețelelor de apă în nordul județului.

 

Vasile Halasanu, directorul Agenției de Dezvoltare Interurbană AQUA Botoșani, a declarat că a fost trimisă o înștiințare la nivel central prin care se prezintă importanța acestui proiect estimat la 45 milioane euro.

 

”Domnul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a transmis la nivel central importanța acestui proiect pentru a putea fi inclus în lista de finanțare prin POIM. Costurile sunt estimate la 45 milioane euro și va duce apa din Siret, de la Rogojești, prin conducta de nord prin Dersca, Hudești, Ibănești până la Darabani”, a declarat Vasile Halasanu. Acesta a precizat că unele localități, cum ar fi Hudești, Ibănești sau Dersca au apă, însă din sursă proprie, prin fântâni de mare adâncime.

Realizarea acestui proiect este însă de durată și cel mai probabil ar putea fi organizată licitația pentru execuție peste doi ani.