Prima pagină » Veste uriașă: S-au depus documentațiile tehnice pentru avize pentru modernizarea drumurilor Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești
Administrație

Veste uriașă: S-au depus documentațiile tehnice pentru avize pentru modernizarea drumurilor Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești

După ani de așteptări se fac pașii birocratici pentru ca anul viitor să poată să înceapă lucrările la modernizarea a două tronsoane de drum national deosebit de importante pentru economia județului Botoșani.

Unul dintre drumuri face legătura municipiului reședință de județ cu Vama Stânca, celălalt tronson leagă județul de Iași și restul țării printr-o șosea normală, față de dezastrul de drum existent.



”Au fost depuse documentaţii tehnice pentru elaborare de avize de gospodărire a apelor pentru modernizarea drumului DN28 B Târgu-Frumos – Botoşani și modernizarea DN29D Botoşani-Ştefăneşti”, a declarat Andreea Poenaru, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale Apa Prut-Bârlad.

 

Într-o săptămână sau două ar trebui să fie emisă Hotărârea de Guvern prin care se adoptă indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos, acesta fiind ultimul pas pentru a putea fi scoasă la licitație lucrarea.
Cel mai probabil, pe drumul național Botoșani-Ștefănești, care face legătura cu Vama Stânca, se va aplica covor asfaltic nou.