Prima pagină » O firmă investeşte 2 milioane euro în utilaje: Dacă nu investim ne mănâncă Pakistan şi China
Economic

O firmă investeşte 2 milioane euro în utilaje: Dacă nu investim ne mănâncă Pakistan şi China

O companie din Botoşani investeşte două milioane euro în utilaje de ultimă generaţie pentru a face faţă concurenţei la nivel mondial.

Rolana Tex, cea mai mare firmă din Botoşani după cifra de afaceri, respectiv 56 milioane euro, investeşte nu mai puţin de două milioane de euro în aparatură de ultimă generaţie.

 

Investiţia îi asigură companiei lupta pe două fronturi.



“Sunt utilaje de ultimă generaţie, de cea mai bună performanţă în domeniul nostru. Investim pentru a face faţă concurenţei, dar şi pentru a acoperi prin robotizare lipsa forţei de muncă. Noi continuăm să facem angajări, chiar dacă investim în tehnologie nouă”, a declarat Agnes Holca, directorul general a Rolana Tex.



Stefano Cili, directorul tehnic al firmei, spune că investiţiile în tehnologie sunt obligatorii pentru a face faţă concurenţei internaţionale, unde Asia vine cu prețuri extrem de mic. Avantajul firmei din Botoșani este că produce la un nivel calitativ care este încă greu de realizat în țările asiatice.

 

“Dacă nu investim ne mănâncă Pakistan şi China. Jumătate din utilaje ajung anul acesta la Botoşani, iar cealaltă jumătate în primele două sau trei luni din anul viitor. În ultimii ani am avut investiţii anuale în jurul a 1,5 milioane euro la Rolana Tex. Noi la Botoşani, la Rolana Tex pregătim fire pentru ţesăturile de cea mai bună calitate din lume, fire care ajung, indirect, la Armani şi nume mari pe plan mondial în modă”, a precizat Stefano Cili.



Rolana Tex a avut în 2016 o cifră de afaceri de 56 milioane euro, un profit brut de 5 milioane euro, 330 salariaţi care lucrează în trei schimburi. Compania botoşăneană faţă parte din grupul Rifil şi prelucrează fire de lână pentru industria uşoară.