Prima pagină » Un parlamentar PSD vrea să candideze la Primăria Botoșani. Un lider cu funcție mare anunță că îl susține
Administrație

Un parlamentar PSD vrea să candideze la Primăria Botoșani. Un lider cu funcție mare anunță că îl susține

După ce Ovidiu Portariuc a pierdut funcția de primar al municipiului Botoșani în 2016, social-democrații vor stabili un nou candidat pentru alegerile din 2020, iar unul dintre actualii parlamentari și-a anunțat deja intenția de a intra în această competiție.

Deputatul Răzvan Rotaru, cel care a vrut să candideze la Primăria Botoșani și în 2012, dar a fost devansat în sondaje de Portariuc, a declarat că vrea să intre din nou în competiția internă din PSD pentru a fi desemnat candidatul la funcția de primar al municipiului de județ.



”Da, aș vrea să candidez la funcția de primar, dar mai întâi trebuie să văd dacă mă vor botoșănenii, să văd cum stau în sondaje”, a declarat deputatul Răzvan Rotaru, cel mai tânăr parlamentar botoșănean.

O eventuală candidatură a lui Rotaru la postul de primar al municipiului Botoșani beneficiază deja de susținerea unui lider cu greutate din PSD. Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că l-ar susține pe Rotaru pentru a candida la postul ocupat acum de liberalul Cătălin Flutur.



”Chiar dacă nu este ceva oficial vă spun că eu l-aș susține pe Răzvan Rotaru într-o candidatură la Primăria Botoșani”, a declarat Costică Macaleți.

În PSD, un alt aspirant la o candidatură pentru funcția de primar ar fi și actualul viceprimar Cosmin Andrei.

Cel mai probabil, PSD, dar și PNL, vor începe abia de la sfârșitul anului viitor să dezbată concret problema candidaturilor la alegerile locale din 2020.