Prima pagină » VIDEO Cilibiu vrea să câștige CJ-ul în fața unuia ”foarte bogat” și a unuia ”cu foarte multă experiență în administrație”. Nova Apaserv și Spitalele, priorități zero
Politică

VIDEO Cilibiu vrea să câștige CJ-ul în fața unuia ”foarte bogat” și a unuia ”cu foarte multă experiență în administrație”. Nova Apaserv și Spitalele, priorități zero

Tânărul antreprenor Eusebiu Cilibiu este candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. Acesta se luptă cu senatorul Lucian Trufin, candidatul PSD, omul de afaceri Valeriu Iftime, candidatul PNL, și Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită.

Cilibiu a spus că se luptă electoral cu un candidat ”foarte bogat”, făcând referință la Iftime, și cu unul ”cu foarte multă experiență în administrație”, referitor la Trufin.

Nova Apaserv și Spitalele sunt prioritățile zero ale lui Cilibiu pentru Consiliul Județean.

”Din cele 21 de instituții subordonate CJ sunt două mari puncte nevralnice, care ne dor zi de zi. Nu aș ști să le pun într-o ordine, 1 și 2, pentru că sunt foarte importante. Dar voi începe cu Nova Apaserv care este gaura neagră a CJ, care produce sinecuri pentru aparatul de partid, pierde bani frecvent, de curând s-a pierdut finanțare de 200 milioane euro prin POIM, conductele existente de aducțiune și distribuție sunt ciuruite. Mergeți spre Ștefănești și veți constata că pe marginea drumului crește stuful, se pot ascunde vânătorii în stuful provocat de apa care se scuge din țevile Nova Apaserv”, a declarat Cilibiu.

Acesta a precizat că în cazul spitalelelor, soluție pentru a nu mai fi vizitați de DNA este punerea pe funcții de conducere a specialiștilor în management spitalicesc și nu a membrilor de partid.

”Celălalt punct nevralgic, Spitalul Județean, ca să nu ne viziteze DNA-ul o dată la lună, cu reverberații și trimiteri spre Consiliul Județean. Ceea ce pot face este să identific persoana sau colectivul care să aducă un reviniment a tot ceea ce înseamnă Spitalul Județean Mavromati, asta se poate face prin concursuri organizate pe bune, fără membri de partid care trebuiesc răsplătiți”, a completat Eusebiu Cilibiu, candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani.